"Faşizme inat kardeşimsin Hrant"

"Faşizme inat kardeşimsin Hrant"

Hrant Dink'in arkadaşları adalet istedi"Faşizme inat kardeşimsin Hrant"Hrant Dink Davası'nın bugün gerçekleştirilen sekizinci...

A+A-

"Faşizme inat kardeşimsin Hrant"Hrant Dink'in arkadaşları adalet istedi

"Faşizme inat kardeşimsin Hrant"

Hrant Dink Davası'nın bugün gerçekleştirilen sekizinci duruşması Ogün Samast'sız başladı. Duruşma öncesinde Beşiktaş Üsküdar İskelesi önünde "Hrant Dink'in Arkadaşları" tarafından "Adalet istiyoruz" eylemi gerçekleştirildi.

soL (HABER MERKEZİ) Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in silahlı saldırıyla öldürülmesinin ardından yakalanan sanıkların yargılanmasına devam ediliyor. Hrant Dink Davası'nda bugün gerçekleştirilen sekizinci duruşma için sağlık sorunları gerekçe gösterilen Ogün Samast haricinde sanıkların duruşma salonuna alındığı kaydedilirken Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in duruşma salonunda yumruklaştığı öğrenildi. Olay sonrası Yasin Hayal ve Erhan Tuncel salondan çıkarıldı.

Davayı izlemek için Meclis İnsan Hakları Komisyonu Zafer Üskül, Demokratik Toplum Partisi Milletvekilleri Akın Birdal ve Sabahat Tuncel ile ÖDP Genel Başkanı ve Milletvekili Ufuk Uras'ın duruşmayı izlemek üzere davanın görüldüğü Beşiktaş 14. Ağır Ceza Mahkemesine geldiği görüldü.
 
"Resmi görevliler yargılanmadan adalet sağlanamaz"

Duruşma öncesinde Beşiktaş Üsküdar İskelesi yanında "Adalet İstiyoruz" eylemi gerçekleştirildi. "Hrant'ın Arkadaşları" olarak bir araya gelen eylemciler saat 9.30'dan itibaren eylem için toplanmaya başladı. Basın açıklamasının gerçekleştirileceği eylem saat 11.00'de başladı. Eyleme gazeteci Oral Çalışlar, Tiyatro sanatçısı Mahir Günşiray, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren ve Osman Kavala ve ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Alper Taş'ın destek verdiği görüldü.
 
Eylemde basın açıklamasını Mahir Günşıray okudu. Günşıray, polis ve jandarmanın cinayeti önceden bilmesine rağmen engel olmadığını vurgularken, sanık sandalyesinde resmi görevlilerin görülmediği sürece adalet yolunda ilerlenmiş olmasına inanmanın zor olduğunu ifade etti.
 
Günşıray davayla ilgili bazı önemli soruların sorulması gerektiğinin altını çizerek, davanın aydınlatılmasının niçin istenmediğinin, adalet anlayışının en basit adımlarının hükümet tarafınca neden atılmadığının, bir takım görevlilerin korunmasının Türkiye'nin namusundan önemli olup olmadığının sorulması gerektiğini belirtti.

Eylem basın açıklamasının ardından "Faşizme inat kardeşimsin Hrant", "Yaşasın Halkların Kardeşliği", "Katiller Bulunsun Hesap Sorulsun" sloganlarıyla sona erdi.

SOL HABER - 26 Ocak 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.