Fatura solculara kesildi

Fatura solculara kesildi

Fatura solculara kesildi    Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi gençlik komisyonu üyesi Cem YILMAZER tutuklandı....

A+A-

Fatura solculara kesildiFatura solculara kesildi   

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi gençlik komisyonu üyesi Cem YILMAZER tutuklandı. (Fotoğraf : Alevi Haber - 2 Temmuz 2007 Antalya)
 
Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) yaşanan olaylar sırasında öğrencilere silahla ateş eden iki kişiden biri olan MHP'li Ömer Ulusoy ve 6 öğrenci, önceki gün çıkarıldıkları Antalya Nöbetçi Mahkemesi tarafından tutuklandı. Ulusoy ile birlikte tutuklanan altı öğrencinin solcu olduğu ortaya çıktı.

Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderilen öğrencilerin avukatı Nusret Gürgöz, "Müvekkillerim olayın mağduru. Tutuklanmaları hukuk dışıdır" dedi. Tutuklanan öğrencilerin medyada Ömer Ulusoy'la bağlantılı kişiler gibi gösterilmesini eleştiren Gençlik Federasyonu ise, "Öğrenci arkadaşlarımızın devrimci-de-mokrat kimlikleri hiçe sayılmıştır" açıklamasında bulundu.

AÜ'de geçen hafta ülkücü oldukları belirtilen kişilerin yurdu basmasının ardından çıkan olaylarda öğrenci olmayan, MHP ve ülkü ocakları müdavimi 34 yaşındaki Ömer Ulusoy öğrencilere silahla ateş etmişti. Olaylar esnasında ateş açan ikinci bir kişinin fotoğrafları ortaya çıkınca, ateş eden ikinci kişinin ÖSS'ye hazırlanan Tahir Kara olduğu tespit edilmiş ve gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

TUTUKLAMALAR HUKUK DIŞI

Üniversitedeki olaylara karıştığı iddiasıyla Antalya Gençlik Derneği'nden Ümit Çimen ve Demokratik Haklar Platformu üyesi Hasan Alpdoğan 11 Nisan'da yolda otobüs beklerken, 12 Nisan'da ise Suat Doğan, Muzaffer Çelebi, Çağrı Bulut ve Pir Sultan Derneği üyesi Cem Yılmazer evleri basılarak gözaltına alındı. Devrimci-demokrat kimlikleriyle tanınan 6 öğrenci önceki gün önce savcılığa sevk edildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan'a yaklaşık 6 saat ifade verdikten sonra Ömer Ulusoy 'adam öldürmeye teşebbüs', 'ateş etmek', '6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet' ve 'suça tahrik', diğer 6 zanlı ise 'suç işlemeye tahrik', 'yaralama' ve 'kamu malına zarar verme' suçlamasıyla Nöbetçi 6 Sulh Mahkeme-si'ne sevk edildi. 4,5 saat süren mahkemenin ardından Ömer Ulusoy ve diğer altı öğrenci tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Tutuklanan 6 öğrencinin Ömer Ulusoy ile birlikte saldırıyı düzenleyen kişiler gibi yansıtılmasını 'medya at izi ile it izini karıştırıyor' sözleriyle eleştiren Gençlik Federasyonu, "Tutuklanan arkadaşlarımız devrimcidir. Kimlikleri hiçe sayılmıştır" açıklamasında bulundu. Açıklamada, olayların başından bu yana medyanın, saldırıların içeriğini 'kız meselesi'ne indirdiğini, tutuklanan altı arkadaşlarının üniversitedeki mücadelelerin yok sayıldığını belirtildi.

Ayşegül Savaşta / BİRGÜN - 14 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.