FEDA: Tüm inançlı Müslümanların bayramını kutluyoruz

FEDA: Tüm inançlı Müslümanların bayramını kutluyoruz

PİRHA - Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bayram tebrik mesajında "Hak ve Hakikat" vurgusu yapan FEDA, açıklamasında "Nahakka karşı ki

A+A-

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında bayramın barışa vesile olması temennisinde bulunan FEDA “Alevilik hakikati bizlere tüm halklar ve inançlarla rızalaşmayı önermiştir. Rızalaşmak ve niyazlaşmak temel düsturlarımızdandır” diyerek Hak ve Hakikat yolunda doğruyu yapan, inancını özünde yaşayan ve inancını sevgiyle adaletle harmanlayan tüm Müslümanların bayramını kutladı. 

“AKP HÜKÜMETİ VARLIĞINI ŞİDDETLE HAKİM KILMAYA DEVAM EDİYOR”

Bayram tebrik mesajında AKP iktidarının baskılarına değinen FEDA, “Yürüttüğü nahak politikalar sonunca adeta varlık ve yokluk aşamasına gelen AKP Hükümeti kendi varlığını şiddet üzerinden hakim kılmaya devam ediyor.  Her geçen gün yeni kaoslar üreterek başta inanç grupları olmak üzere tüm etnik gruplara yönelimini / zulmünü arttırıyor. Ne cenazelere, ne de mezarlıklara hürmeti kalmayan bu nemrudi zihniyet diğer yandan din ve iman üzeri insanları köleleştirme politikalarına devam ediyor. Mevcut iktidarın gözü öylesine dönmüş, nefse bulaşmıştır ki farklı inançlara ettiği zulümle yetinmemiş mensubu olduğu inanca dahi zerre saygısı kalmamıştır.  Hak, adalet ve vicdan gibi kavramları  hiçe saymış, inancı kendi siyasetine, zalimane âmellerine aracı  etmeye çalışmaktadır” dedi.

“ALEVİLİK HAKİKATİ BİZLERE TÜM HALKLAR VE İNANÇLARLA RIZALAŞMAYI ÖNERMİŞTİR”

Alevilik öğretilerinin yeryüzünde nefes alan tüm insanlar ve inançlara saygılı, onları inançlarıyla ibadetleriyle kabul etmeyi ve onlarla rızalaşmayı önerdiğini belirten FEDA açıklamasına “Binlerce yıldır ait olduğumuz kadim coğrafyada yaşayan halklar toplumsal, kültürel etkileşimi günlük  yaşamlarında hoşgörü olarak adlandırmış ve biçimlendirmiştir.   Bu minvâlde; binlerce yıllık Alevi hakikati bizlere tüm halklar ve inaçlarla rızalaşmayı önermiştir. Rızalaşmak ve niyazlaşmak temel düsturlarımızdandır. İçerisinde bulunduğumuz dönemler “Gotine Gir” yani abartılı sözler yerine “Gotine Xeyr” yani hayırlı sözler söyleyerek hayırlı işler yapma evreleridir. Tekçi, nahak zihniyete karşı ortak mücadelede bir araya geldiğimizde Rızalık Toplumunu yeniden inşa edebileceğine inanıyoruz” diyerek devam etti.

“TÜM İNANÇLAR HAK, ADALET VE VİCDANLA CAN BULUR”

Ramazan Bayramı tebrik mesajını “İnsanlık tarihinde gelmiş  geçmiş tüm inançların hak, adalet ve vicdan üçlüsüyle şekillenip can bulduğunu göz önüne aldığımızda bayramlar tüm inançlar ve toplumlar için ayrı bir kutsallık ifade eder” sözleri ile devam ettiren FEDA “Bu mânâ ile biz Demokratik Alevi Federasyonu olarak iktidar zihniyetinden uzak, nahakka karşı kimlik mücadelesi yürüten tüm inançlı Müslümanların bayramını kutluyor ve gerek kadim coğrafyamızda gerekse tüm dünyada barışa vesile olmasını temenni ediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

(HABER MERKEZİ)

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.