FEDA’dan HDP’ye yönelik operasyona tepki

FEDA’dan HDP’ye yönelik operasyona tepki

PİRHA - Demokratik Alevi Federasyonu, HDP üye ve yöneticilerine yönelik gözaltı operasyonuna, yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Açıklamada, AKP-MHP iktidarının halklara ve ve inançlara olan

A+A-

Halkların Demokratik Partisi’ne yönelik sabah saatlerinde yapılan operasyon kapsamında, çok sayıda kişi gözaltına alındı. HDP üye ve yöneticilerine yönelik operasyonla ilgili Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) yazılı açıklama yaparak gözaltılara tepki gösterildi.

“Ben Musa’yım sen Firavun!” başlığıyla yapılan açıklamada, AKP-MHP iktidarının bir kez daha halklara ve inançlara olan düşmanlığını ve kinini gösterdiğine dikkat çekilerek, HDP’nin üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

“ALGI OPERSYONLARIYLA KENDİNİ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYOR” 

AKP-MHP iktidarının zulümden beslendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Aslında bizlere yaşattıkları bu zulüm çaresizliklerinin göstergesidir. Topluma korku fırtınası estirerek sindirmek ve teslim almak istiyorlar. Korkmayan, sinmeyen, teslim olmayan toplum onların korkusu rüyasıdır. Tarihi direnişlerden biliyoruz ki karanlığın en koyu olduğu an şafağa en fazla yaklaşılan andır!

Kendi sonunu hazırlayan RTE ve çeteleri saldırılarında pervasızlaşarak mazlumlar karşısında düştüğü acizliği, ekonomiden kalmayan hukuka, yok edilen kültürden, dökülen uluslararası ilişkilere, askeri yenilgilerden, kadın kırımı ile toplumsal cinnet halini yaşatmaktadır. Bu tür algı operasyonlarıyla kendisini ayakta ve iktidarda tutup miadını uzatmak istemektedir.”

“ALEVİLER BU ZULMÜN KARŞISINDA”

Bu operasyonların Aleviler için daha da manidar olduğunun altı çizilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“Vahşi, barbar DAİŞ saldırılarına HDP ve Kürt halkı başta olmak üzere Aleviler, sosyalistler, feminist, ekolojist ve dünya halklarının ayağa kalkmasıyla kazanan demokrasiye kesilmek istenen faşist saldırıdır bu. İnsanlık düşmanı barbarları Dersim’de, Maraş ve Sivas’ta yakınen tanıyan Aleviler doğal olarak mazlumların yanında saf tutmuş, demokrasi cephesinde yer almıştı.”

Kobani zaferinin asla hazmedildiği belirtilen açıklamada, içlerinde Alevilerin temsilci ve milletvekillerininde bulunduğu HDP’lilerden intikam alınmak istendiği, IŞİD zihniyeti ile toplumun teslim alınmaya çalışıldığı kaydedildi.

Açıklamada son olarak, HDP başta olmak üzere, baskıya, zulme maruz kalan herkesle dayanışma içinde olunacağı belirtilerek mücadele çağrısı yapıldı.

(HABER MERKEZİ)

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.