Ferda Paksüt : Amaç eşimi istifaya zorlamak

Ferda Paksüt : Amaç eşimi istifaya zorlamak

Ferda Paksüt : Amaç eşimi istifaya zorlamakİfade vermeye çağırılan Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt ‘Tutuklanacağımı...

A+A-

Ferda Paksüt : Amaç eşimi istifaya zorlamakFerda Paksüt : Amaç eşimi istifaya zorlamak

İfade vermeye çağırılan Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt ‘Tutuklanacağımı düşünüyorum’ dedi

Ergenekon soruşturması kapsamında “acil” olarak Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na ifade vermeye çağrılan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, asıl hedefinin eşi olduğunu söyledi. Bugün savcılığa ifade vermesi beklenen Paksüt şüpheli mi yoksa tanık olarak mı çağrıldığını bilmediğini belirterek “Sanık olarak çağrılmamı gerektirecek bir şey olduğunu zannetmiyorum” dedi.

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, Ergenekon soruşturması kapsamında “acil” olarak Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na ifade vermeye çağrıldı. Çeşme’den Ankara’ya dönen Ferda Paksüt, asıl hedefin eşi olduğunu söyledi. Paksüt, “Güler Kömürcü, sanırım ‘bizimle birlikte hareket ediyorlar’ demiş. Bu ifade nedeniyle tutuklanabileceğimi düşünüyorum” dedi.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz’ün talimatıyla, AKP’nin kapatma davası sürecinde izlendikleri iddiasıyla gündeme gelen Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt’ün bugün savcılığa ifade vermesi bekleniyor. Ferda Paksüt’ün savcılığa şüpheli mi yoksa tanık olarak mı çağrıldığı netlik kazanmazken, Paksüt ailesi şaşkınlık yaşadı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Zekeriya Öz’ün talimatı üzerine Ferda Paksüt’ü cep telefonundan aradı. Paksüt’ün telefonunun kapalı çıkması üzerine savcı bu kez de Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’e cep telefonundan ulaştı.

Savcının Ergenekon soruşturması kapsamında ifadesini alacağını söylediği ve avukatıyla birlikte en kısa sürede savcılığa gelmesini istediği Ferda Paksüt, hangi sıfatla çağrıldığını bilmediğini belirterek, “Sanık olarak çağrılmamı gerektirecek bir şey olduğunu zannetmiyorum” dedi.

Savcı aradığında deniz kenarında olan Ferda Paksüt, “şoke” olduğunu vurgularken, “Bir süre önce bazı yayın organlarında Ferda Paksüt de çağrılacak diye haberler vardı. Olup biteni anlayamıyorum” dedi. Ferda Paksüt, “Ben ne örgüt tanırım ne de örgüt üyelerini... Benimle uğraşmalarındaki asıl amaç beyefendidir (Osman Paksüt). Beyfendinin kontenjanı altın değerindedir. Cumhurbaşkanı, Danıştay ve Yargıtay üyeliklerinden 3 kişi arasından seçim yapar, ancak bürokrat kadrosuna istediği ismi direkt atayabilir. Beyefendi istifa ettiği takdirde, Cumhurbaşkanı istediği adamı seçer. Benim üzerimden baskı yapılmak isteniyor” diye konuştu.

Paksüt, eski AKP Milletvekili Turhan Çömez’le yaptığı görüşmenin örgüt görüşmesi gibi yansıtılmasının da amaçlı olduğunu söyledi. Paksüt, sözlerini şöyle sürdürdü:

Herhangi bir örgüt evini ziyaret etmedim, herhangi bir örgüte üye olmadım. Hurşit Tolon’u binbaşılığından tanırım. Hilmi Özkök ve İlker Başbuğ ile 3 sene Brüksel’de birlikte olduk. Abdüllatif Şener’in karısı ile tanışırım, beni onunla tanıştıran da Haşim Kılıç’ın karısıdır. Abdullah Gül’ün karısı da sık sık konuştuğum insanlardan. Dava açıldıktan sonra Cemil Çiçek’le de yemek yedim. Abdülkadir Aksu ile de konuştum. İkisi de çok sevdiğim insanlardır. Davaya (AKP kapatma davası) ilişkin konuştuk. ‘Dava açıldı artık ne olacak, şimdi ne yapsak?’ dediler. Her ‘merhaba’ dediğinizde örgüt mü kuruyorsunuz?” Ferda Paksüt, “Savcı neden çağırdığına ilişkin net bilgi vermedi, hayatımda ifade vermedim. Oraya gidip de çıkacağımın garantisi yok. Durduk yere kendimi savunmak zorunda bırakılıyorum” diye konuştu.

‘TUTUKLANACAĞIM’

Terör örgütüne üye olmakla suçlanan kişilerle neden ilişkilendirildiğine bir anlam veremediğini anlatan Ferda Paksüt, şunları söyledi: “Ben ufacık bir iş yapmadım. Eğer çift kişilikli değilsem. Uyuduğum zaman, ikinci kişiliğim gidip teröre karışmışsa bilemem. Örgüte üye olmadım. Örgütün bir yerini ziyaret etmedim. Beni neden böyle bir işin içine soktuklarını bilmiyorum. Durduk yerde bizim üstümüze geliyorlar. Yabancı ülkelerde yaşadım. Kuzey Irak’ı geçtim bu kadar tedirgin olmadım. Güler Kömürcü, sanırım ‘bizimle birlikte hareket ediyorlar’ demiş. Bu ifade nedeniyle tutuklanabileceğimi düşünüyorum. Benim hiç kimseyle ilişkim yok. Paşaların tutuklandığı gün, benim de tutuklandığımı söylediler. Bir haber geldi, ‘Ergenekon’un başı Paksüt’ diye. Osman Bey’i benim tutuklanmam etkilemez. Ben bu durumun onu etkileyeceğini zannetmiyorum. Hapse giren eşi otomatikman boşayabilirsiniz. Ben loğusa halde devleti temsilen gereken davetlere katıldım. Kapatma davası öncesinde tutuklanmış olsaydım bile Osman Bey gider oyunu kullanırdı. Ben de zaten onu yanımda değil, görevinin başında görmek isterdim.”

‘MALIMIZI ALMAYA KALKIYORLAR’

AKP hakkında açılan kapatma davası sonrası ilginç şeyler yaşadıklarını da aktaran Ferda Paksüt, “Bir hafta önce uzun yıllardır elimizde olan bir malımıza izale-i şüyû (mahkeme kararıyla satış) davası açılmış. Ankara’daki bir gayrimenkulümüz. Malımızı bile elimizden almaya kalkıyorlar” dedi.
 
OSMAN PAKSÜT: SAVCI ÖZ YÖNLENDİRİYOR

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt de Yeni Şafak gazetesinde yayımlanan haberlerde yeni bir şey olmadığını söyledi. Soruşturmanın Savcı Öz tarafından yönlendirilmeye çalışıldığını belirten Paksüt, özel telefon görüşmelerinin yayımlanmasının yasadışı olduğunu belirtti. Paksüt habere tepki göstererek, “Ben Turhan Çömez’i Bağdat Büyükelçiliği görevimden bu yana tanırım. Bana ait olduğu iddia edilen bu konuşmalar da, Çömez hakkında Ergenekon nedeniyle gözaltı kararı çıkmadan önce yapılmıştır. Gözaltı kararı çıktıktan sonra kendisiyle temasım olmadı. Bana garip gelen soruşturma aşamasındaki bir kişinin dinleme kayıtlarının, üstelik suçla ilgisi olup olmadığına bakılmaksızın ortalıkta bulunması” diye konuştu.

Cumhuriyet - 28.08.2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.