Ferhat Tunç: Devletin sicili bozuk

Ferhat Tunç: Devletin sicili bozuk

Ferhat Tunç: Devletin sicili bozuk  İSTANBUL (25.12.2008)- Beyoğlu'nda önceki gün arkadaşı ile birlikte hakarete maruz kalarak keyfi...

A+A-

Ferhat Tunç: Devletin sicili bozukFerhat Tunç: Devletin sicili bozuk 

İSTANBUL (25.12.2008)- Beyoğlu'nda önceki gün arkadaşı ile birlikte hakarete maruz kalarak keyfi biçimde gözaltına alınan sanatçı Ferhat Tunç, bugün İHD binasında basın toplantısı düzenledi. Sanatçı Tunç, polis terörünü kınadı.

Almanya'dan gelen İsmail Özen adlı misafiri ile birlikte önceki akşam Beyoğlu'nda sivil polisler tarafından durdurulan sanatçı Ferhat Tunç, bugün İHD şubesinde basın toplantısı düzenledi. Sok sayıda demokratik kurum temsilcisi toplantıya katılarak Tunç'a destek verdi.

İHD Şube Başkanı Av. Gülseren Yoleri toplantıda yaptığı açıklamada, Beyoğlu'nda son dönemde keyfi polis uygulamalarının arttığına işaret etti, yaşanan polis terörünü kınadı. Yoleri, polis yetkilerinin sınırlandırılması gerektiğinin altını çizdi. Gerekli yasal düzenlemelerin vakit kaybedilmeksizin yapılmasını istedi.

Polis terörüne maruz kalan Sanatçı Ferhat Tunç, maruz kaldıkları uygulamaları aktardı. Hakaret edilerek durdurulduklarını ve arkadaşının kimliği olmadığı gerekçesiyle kelepçelenerek darp edildiğini belirtti. Yaşananlara seyirci kalmadığı için gittiği karakolda kelepçelenerek “Polise mukavemet” iddiasıyla gözaltına alınan Tunç, kendisine küfür edenlerden birinin üç yıldızlı komiser olduğunu kaydetti.

İçişleri Bakanı harekete geçsin

Tunç, kendisine yönelik bir polis komplosu düzenlendiğini vurguladı. Bazı basın kuruluşlarının polis tarafından yanlış bilgilendirildiğini vurguladı. Tunç, “Benim sicilim yok, Ama devletin sicili bozuk. Maraş'tan, Çorum'dan, Gazi'den, Sivas'tan dolayı bozuk” diye belirtti. Barışı, demokrasiyi, özgürlüğü savunduğu için hedef gösterildiğine dikkat çekti. Tunç, İçişleri Bakanı'nı sorumluların cezalandırılması için göreve çağırdı.

Olay anında yaşadıklarını anlatan İsmail Özen de, hakaret edilerek dövüldüğünü belirtti. Yaşananlara çok şaşırdığını kaydeden Özen, Avrupa'da başına hiç böyle bir şey gelmediğini ve polislerden şikayetçi olduklarını söyledi.

Nöbetçi savcı görevini ihmal etti

Tunç'un avukatı Ercan Kanar da toplantıda yaptığı konuşmada, Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nun iptal edilmesini istedi. Olay gecesi görüşmek istedikleri Beyoğlu Nöbetçi Savcısı'nın adliyede olması gerekirken evinde olduğunu ve görevini ihmal ettiğini kaydetti. Kanar, bazı milletvekillerinin konuya ilişkin Meclis'e soru önergesi vereceklerini belirtti.

Açıklamaya katılan kurumlar şöyle; Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu, Tunceli Dernekleri Federasyonu, Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Barış Meclisi, SDP, DTP, EMEP, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Munzuru Koruma Kurulu, Munzur Aydın ve Sanatçılar Platformu, Yüzleşme Derneği, sanatçı Nurettin Güleç ve Hasan Sağlam.

ATILIM - 25 Aralık 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.