Ferhat Tunç ilk duruşmada beraat etti

Ferhat Tunç ilk duruşmada beraat etti

Ferhat Tunç ilk duruşmada beraat etti[Sesonline] İZMİR- Hakkında ceza davası açılan Ferhat Tunç, ilk duruşmada beraat etti. Duruşmayı,...

A+A-

FERHAT TUNÇFerhat Tunç ilk duruşmada beraat etti

[Sesonline] İZMİR- Hakkında ceza davası açılan Ferhat Tunç, ilk duruşmada beraat etti. Duruşmayı, Avrupa Parlamentosu üyelerinin yanı sıra bazı milletvekilleri deizledi. Karar sonrasında açıklama yapan Tunç, "Sevindirici bir karar. Yaşam hakkını savunmak için ortaya koyduğum düşüncelerin bir yargılama haline getirilmesini üzüntü ile karşıladım" diye konuştu.

"Örgüt propagandası yaptığı" iddiasıyla hakkında dava açılan Ferhat Tunç'un yargılanmasına Izmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Ferhat Tunç adliyeye geldiği sırada, Ezilenlerin Sosyalist Platformu üyeleri, "Aydınlar sanatçılar değil, çeteciler yargılansın" şeklinde sloganlar attı ve pankartlar açtı. Gergin bir havada başlayan duruşmada savunmasını yapan Ferhat Tunç " Ben ülkemizin sorunlarıyla ilgili düşüncelerimi dile getirdim. Bunu bir suç olarak görmeyi ülkemiz, toplumumuz adına bir utanç olarak sayıyorum. Türkiye'nin artık böyle utançlar yaşamasını istemiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Tunç hakkında beraat kararı verdi.

TUNÇ: KARAR SEVİNDİRİCİ

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan Ferhat Tunç, kararın sevindirici olduğunu belirterek, "Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler adına sevindirici bir karar. Yaşam hakkını savunmak için ortaya koyduğum düşüncelerin bir yargılama haline getirilmesini üzüntü ile karşıladım" diye konuştu.

Ferhat Tunç'a destek olmak üzere duruşmaya katılan Demokratik Toplum Partisi Tunceli Milletvekili Şerfettin Halis de, "Iddianame ne denli üzücü ise, karar sevindirici olmuştur. Fakat bu son olmayacak gibi gözüküyor" dedi.

Kendisi hakkında da Tunceli Savcılığınca soruşturma başlatıldığını hatırlatan Halis, "Kürt sorunundan kaynaklı ölümlerin, acıların, açlığın son bulmasını istiyorum. Bunun da yolu Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümüdür" diye konuştu.

Tunç'a destek vermek gelen Avrupa Parlamentosu üyelerinden Jeans Peter Bonde, Tunç'un görüşlerinden dolayı yargılanmasını kabul etmediklerini belirterek, "Bu gibi davalar, Türkiye'nin AB sürecinin önünde önemli bir engeldir" dedi.

http://www.sesonline.net/php/index.php

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.