Ferhat Tunç: Yokluğunu derinden hissediyorum

Ferhat Tunç: Yokluğunu derinden hissediyorum

Ünlü sanatçısı Ferhat Tunç, 21 yıl önce çekilen bu fotoğrafın hikayesini anlattı.

A+A-

1998 yılında Yusuf Hayaloğlu ile birlikte Didim'de albüm çalışması yaparken, Ahmet Kaya'nın da kendilerine katıldığı belirten özgün müziğin güçlü ismi Ferhat Tunç, çektiği iki fotoğrafın hikayesini yazdı.

Bir haftalık tatilde yaşadıkları anılarını da kaleme alan özgün müziğin güçlü sesi Ferhat Tunç'un sosyal medya gönderisi şöyle:

Sevgili Ahmet ve Yusuf’un bu fotoğrafının da bir öyküsü var. 1998 yılının yaz mevsimiydi ve Didim’deki evimizde sevgili Yusuf Hayaloğlu ile 'Kavgamın Çiçeği' albümünü hazırlıyorduk. Didim’de olduğumuzu duyan Ahmet, telefonda "ben de geliyorum" demez mi... Yusuf, Ahmet’in geleceğini duyunca kahkahayla “eyvah, yandık yine” diyerek, albüme dair tüm planları değiştirmek zorunda kalacağımızı söyledi. Öyle de oldu zira Ahmet’in bulunduğu ortamlar şenlik havasındaydı. Birbirimize anlattığımız anı, hikaye ve fıkraların sonu gelmezdi. Bir gün sonra dediğini yaptı ve Ahmet, Didim’deki evimizdeydi. Bu gelişinde farklı olarak yanında yeni aldığı bir de fotoğraf makinesi vardı. Bu fotoğraf makinesini denemek için çekimler yapıyordu. Bir hafta boyunca Didim’de bizimle kaldı. Akşamları Mustafa Erok arkadaşımızın yeni açtığı ve Didim’in ilk türkü söylenen mekânında insanlarımızla birlikte olurduk. Gündüzleri ise daha çok yemek yaparak geçerdi. Herkes Ahmet’i yemek yemeyi çok seven biri olarak bilir ancak o yemek yapmayı daha çok severdi. Doğrusu, o yaz yaptığı güveçlerin tadına doyamamıştık. Diğer yandan her fırsatta birlikte getirdiği fotoğraf makinesiyle çekimler yapıyorduk. Ahmet ve Yusuf’un birlikte göründüğü bu fotoğrafları, o makineyle ben çekmiştim.

Sevgili Ahmet’in aramızdan ayrılışının 19. yıl dönümü bugün. Her ikisinin yokluğunu derinden hissediyor ve onları şimdi daha çok özlüyorum. İkisini de sevgiyle, minnetle anıyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.