Ferhat Tunç'a sanal ortamda tehdit

Ferhat Tunç'a sanal ortamda tehdit

Ferhat Tunç'a sanal ortamda tehdit İSTANBUL (DİHA) - Sanatçı Ferhat Tunç 'www.cihanturkolsun.com' adlı sitede yayınlanan...

A+A-

Ferhat Tunç'a sanal ortamda tehdit Ferhat Tunç'a sanal ortamda tehdit

İSTANBUL (DİHA) - Sanatçı Ferhat Tunç 'www.cihanturkolsun.com' adlı sitede yayınlanan mesajlarla tehdit edildi. Artan ırkçı dalgaya dikkat çeken İHD İstanbul Şubesi ise, "Ferhat Tunç'a yönelik bu iğrenç tehditleri nefretle kınıyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Türkiye'de artan ırkçı dalga sokakta olduğu gibi sanal ortamda da devrimci, demokrat ve aydın kimlikli insanları hedef alıyor. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesinin ardından Türk İntikam Tugayı (TİT) adlı örgüt tarafından tehdit edilen sanatçı Ferhat Tunç, 'www.cihanturkolsun.com' adlı sitede yayınlanan mesajlarla tehdit ediliyor.

Söz konusu sitede Tunç, yer alan yazı ve mesajlarla doğrudan ölümle tehdit ediliyor, küfür ve hakaretlere maruz kalıyor.

Adı geçen sitede Ferhat Tunç için "it, şerefsiz" gibi hareket içeren tabirler kullanılırken, "Ne mutlu Türküm diyene anlayışına karşı çıkan herkes düşmandır ve öyle kalacaktır", "yaşam, ölümü hak etmektir" gibi alıntılara yer veriliyor.

İHD yetkilileri göreve çağırdı

Söz konusu tehditler ve siteye ilişkin açıklama yapan İHD İstanbul Şubesi, "Bizler, demokrat ve sağduyu sahibi herkes açısından çok ciddi endişe yaratan bu ortamın daha fazla gerilmesinden, kışkırtılmasından duyduğumuz kaygıyı bir kez daha vurgularken, Ferhat Tunç'a yönelik bu iğrenç tehditleri nefretle kınıyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz" denildi.

Olay yargıya taşınacak

Sanatçı Ferhat Tunç ise söz konusu site ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Tunç, ayrıca aynı sitede yayınlanan bir klipte yaşamını yitirmiş HPG'lilerin fotoğrafları verilerek, kendisinin söylediği bir türkünün bu klipte kullanıldığına dikkat çekerek, bu klip ile hedef haline getirilmek istendiğini sözlerine ekledi.

(ia/vp) - 01.11.2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.