Ferhat Tunç'un adalet arayışı sürüyor

Ferhat Tunç'un adalet arayışı sürüyor

Ferhat Tunç'un adalet arayışı sürüyorFerhat Tunç, 24 Aralık Perşembe günü iki ayrı dava nedeniyle Hâkim karşısında...

A+A-

Ferhat Tunç'un adalet arayışı sürüyorFerhat Tunç'un adalet arayışı sürüyor

Ferhat Tunç, 24 Aralık Perşembe günü iki ayrı dava nedeniyle Hâkim karşısında

Sanatçı Ferhat Tunç 24 Aralık 2009 Perşembe günü kendisiyle ilgili iki ayrı dava nedeniyle hâkim karşısına çıkacak.

Birinci Duruşma

İlk duruşma sanatçı Ferhat Tunç’a yönelik gönderilen elektronik posta ile tehdit edilmesi üzerine İstanbul 2.Sulh Ceza Mahkemesinde saat 09:30'da görülecek dava’ya ilişkin olacak.

Trabzon –Hayrat ilçesi Pazarönü köyü nüfusuna kayıtlı Selim Ay tarafından gönderildiği Microsoft tarafından da onaylanan mesajda söz konusu kişi Sanatçı Ferhat Tunç’a’ yönelik olarak; “lan satılık köpek Allah belanı versin şerefsizin yanında olan şerefsizdir sen en yakın zamanda gebereceksin” sözleriyle tehdit te bulunmuştu.

Yine Trabzon-Hayrat ilçesi Taflancık köyü nüfusuna kayıtlı Abdullah Sarıoglu’da “Cihan Türk olsun“ sitesinde yazdığı mesajında “şerefsizin Alanya konserinde ki şerefsizliğini unutmuş değiliz” şeklinde hakarette bulunduğu tespit edilmişti. Bu iddiaları kabul etmeyen her iki sanık daha önce görülen her iki duruşmaya da katılmamışlardı.

Bu duruşmada her iki sanık’ın Polis zoruyla getirilmeleri halinde ifadelerinin alınması bekleniyor.

İkinci Duruşma

Kimlik soran polislere hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmaya başlayan sanatçı Ferhat Tunç ve arkadaşı İsmail Özen'in Emniyet görevlileri hakkında yaptığı şikâyetin gereği yapılmadığı halde Polislerin şikâyeti üzerine açılan dava görülmeye devam ediyor.

Polislere hakaret ettiği ve direndiği iddiasıyla Beyoğlu 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde en az dört yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlayan Ferhat Tunç ve hakaret ve polise direnmekle suçlanan arkadaşı İsmail Özen, suçlamaları kabul etmemiş ve polislerin keyfi olarak davrandığını savunmuşlardı.

24 Aralık 2009 Perşembe günü saat 10:30'da 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmada Mahkeme heyetinin, Tunç ve Özden'in avukatı Ercan Kanar'ın talepleri doğrultusunda Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'nden olayın yaşandığı yere yakın bir dershaneye ait güvenlik kamera görüntüleri ile MOBESE kayıtlarını incelemesi bekleniyor.

Ayrıca Polislerin iddialarını çürütecek ve Sanatçı Ferhat Tunç lehinde ifade verecek yeni tanıklarda mahkemede hazır bulunacak.

KAYNAK : Alevihaber.com - 21 Aralık 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.