Festus Okey davasında silah raporu istendi

Festus Okey davasında silah raporu istendi

Festus Okey davasında silah raporu istendiNijeryalı Festus Okey’in gözaltında ölümüyle ilgili dava dosyası, silahın nasıl kullanıldığının...

A+A-

Festus Okey davasında silah raporu istendiFestus Okey davasında silah raporu istendi

Nijeryalı Festus Okey’in gözaltında ölümüyle ilgili dava dosyası, silahın nasıl kullanıldığının belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Okey’in kanlı gömleğinin olaydan sonra kaybolmasıyla ilgili olarak ise takipsizlik kararı verildi.

İSTANBUL - Nijeryalı Festus Okey’in gözaltında ölümüne neden olmakla suçlanan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurunun yargılanmasına devam edildi. Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan polis memuru Cengiz Yıldız ve avukatı Vehbi Kahveci ile bazı tanıklar katıldı. Davaya müdahil olmak isteyen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi avukatlarından Taylan Tanay, Naciye Demir ve Nazan Yaman da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan avukat Taylan Tanay, daha etkin bir yargılama yapılması ve ölen Okey’in ailesinin müdahil olmaması nedeniyle yaşanacak hak kaybını önlemek amacıyla davaya katılmak istediklerini bildirdi.

Mahkeme heyeti, Okey’in ölümünden doğrudan ve dolaylı olarak zarar görme ihtimalleri bulunmadığı gerekçesiyle ÇHD avukatlarının talebini oy birliği ile reddetti.

TANIK POLİS: ÇEKİŞME SIRASINDA SİLAH ATEŞ ALDI

Duruşmada daha sonra tanık olarak dinlenen polis memuru Erdoğan Turan, Cengiz Yıldız ile aynı ekipte çalıştıklarını belirterek, olay günü hareketlerinden şüphelendikleri Festus Okey ile yanındaki bir kişiyi durdurarak üst araması yaptıklarını dile getirdi.

Turan, arama sırasında ekipteki polis memuru Kamotay Akçil’in, Okey’in üzerinde bir miktar uyuşturucu madde bulduğunu anlatarak, bunun üzerine detaylı üst araması yapılması için Okey’i gözaltına alıp Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği’ne götürdüklerini anlattı.

Yıldız ile avukat görüşme odasında Okey’in detaylı üst aramasını yaptıklarını, Okey’in iç çamaşırında 13 parça kokain maddesi bulduklarını kaydeden Turan, kendisinin aramadan sonra grup amirinin odasına giderek bilgi verdiğini söyledi.

Turan, gelen gürültüler üzerine avukat görüşme odasına gittiğinde Festus Okey’i, Yıldız’ın silahının namlusundan tutarken gördüğünü belirterek, olay sırasında sanığın da silahın kabzasından çektiğini dile getirdi.

Çekişme sırasında silahın bir el ateş aldığını anlatan Erdoğan Turan, merminin dizlerinin üstüne çökmüş haldeki Okey’e isabet ettiğini belirterek, olayın ardından 5 dakika geçmeden yaralının hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Turan, Okey’in hastaneye kaldırılırken, body ve gömleğinin üzerinde olduğunu ifade ederek, daha sonra elbiselerin ne olduğunu bilmediğini anlattı.

ADLİ TIP RAPORU İSTENDİ

Mahkeme heyeti, Festus Okey’e ait delil niteliğindeki kanlı gömleğin kaybolmasıyla ilgili olarak savcılığın emniyet ve hastane personeliyle ilgili yürüttüğü soruşturmada takipsizlik kararı verdiğini bildirdi.

Mahkeme, daha sonra Festus Okey’in kimlik ve nüfus bilgilerinin Nijerya adli makamlarından öğrenilmesi ve nüfus kaydının temin edilip gönderilmesi için Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Okey’in ölümüne neden olan merminin izlediği yol ve yara dikkate alınarak, olayın silahın çekiştirilmesi sırasında meydana gelip gelmediğinin incelenmesi için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor aldırılmasına da karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İddianamede, polis memuru Yıldız hakkında “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 3-6 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
13 Mayıs 2008 Salı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.