Fethullah efendi dönüşe hazırlanıyor

Fethullah efendi dönüşe hazırlanıyor

Fethullah efendi dönüşe hazırlanıyorGülen röportajda yine mazlumu oynadı. Foreign Policy dergisine bir röportaj veren, Fethullah Gülen...

A+A-

Fethullah efendi dönüşe hazırlanıyorFethullah efendi dönüşe hazırlanıyor

Gülen röportajda yine mazlumu oynadı. Foreign Policy dergisine bir röportaj veren, Fethullah Gülen dönüşüne ilişkin bir soruya "Ülkemin ve oradaki arkadaşlarımın hasretini çekiyorum" şeklinde yanıt verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Uzun yıllardır ABD'de yaşayan ve geçtiğimiz aylarda ülkeye dönüşü gündeme gelen Fethullah Gülen, Foreign Policy adlı dergiye verdiği röportajda, "dönmeyi çok istediğini ancak kaderinin hükümüne teslim olduğunu" söyledi.
 
Gülen dergiye verdiği röportajda kendisine, dönüşüne ve cemaatine ilişkin soruları yanıtladı. Derginin "Türkiye'ye bir gün dönmeyi istiyor musunuz?" sorusunu, "Kesinlikle ülkemin ve oradaki arkadaşlarımın hasretini çekiyorum. Bununla beraber kaderime teslim oldum ve onun vereceği her hükme razıyım" şeklinde yanıtlayan Gülen, dönüş sinyalleri verdi.

"Herşey Allah rızası için"

Gülen verdiği röportajda, hayatı boyunca "asla bir siyasi amacının olmadığını" iddia ederken, "bundan sonra da olmayacağını, yaşamını Allah'ın doğru şekilde tanınması ve insanlık tarafından sevilmesi amacına vakfettiğini" öne sürdü.

Derginin kullandığı 'Gülenist' ve 'Gülenizm' kavramlarını kabul edemeyeceğini belirten Gülen, yıllardır cemaat örgütlenmesinin aracı olan yaptığı işleri masumlaştırarak şöyle anlattı: "Ben sadece bir yazardım ve insanlar içinde resmi bir vaizdim. Herhangi bir kişiye ya da faaliyete doğrudan hiçbir etkim yok. Herhangi bir kişiye etki yapacağım tasavvur edilemez. Ancak bazı insanlar, düşüncelerimi iyi görerek bana saygı gösterebilir. İnşallah bunu yapmakla yanılmıyorlardır. Bazıları benim bir hareketin lideri olduğumu düşünüyor. Bazıları bütün bu müesseselerden sorumlu bir merkezi organizasyonun yanlış şekilde bana bağlı olduğunu düşünüyor. Birçok insanın, bütün bu yaptıklarını Allah'ın rızasını kazanmak ve insanlığa hizmet şevkiyle yaptıklarını görmezlikten geliyorlar. İnsanların fedakarlığını görmezlikten geliyorlar. Bu yanlış anlamalar, diğerlerinin okulların finansal kaynağı ile ilgili şüphelere sahip olmasına sebebiyet verebiliyor. Türkiye'de çok küçük bir azınlık, ben yıllardır birçok hastalıkla boğuştuğum halde, beni politik amaç sahibi olmakla itham ediyor."

Gülen okullarına ilişkin bir soruya da, okulların açılması için kendisinin öneri ve casaretlendirme desteği olduğunu, ancak bunları kontrol etmek gibi bir amacının olmadığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) - 14 Ağustos 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.