Fethullah Gülen'le Nazım Hikmet'i kıyaslamak insafsızlıktır

Fethullah Gülen'le Nazım Hikmet'i kıyaslamak insafsızlıktır

Fethullah Gülen'le Nazım Hikmet'i kıyaslamak insafsızlıktır"Nazım Hikmete yapılanlar Fethullah Gülen'e yapılmamalı" diyen...

A+A-

Fethullah Gülen'le Nazım Hikmet'i kıyaslamak insafsızlıktır
Fethullah Gülen'le Nazım Hikmet'i kıyaslamak insafsızlıktır

"Nazım Hikmete yapılanlar Fethullah Gülen'e yapılmamalı" diyen Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'a diğer Alevi örgütlerinden tepki yağdı: Fethullah Gülen'le Nazım Hikmet'i karşılaştırmak insafsızlıktır

ANKARA - Aleviler, "Nazım Hikmet'e yapılanlar, Fethullah Hoca'ya yapılmamalı" dediği için Cem Başkanı İzzettin Doğan'a tepki gösterdiler. "Bir zamanlar Diyanet kadrosunda da çalışan Fethullah Gülen ile Nazım’ı kıyaslamak; insafsızlık değildir de nedir?" diye soran Alevi örgütleri, ABD'nin, BOP’un hayata geçirilmesi sürecinde Fethullah Gülen aracılığı ile Sunnileri, İzzettin Doğan aracılığı ile ise Alevileri kazanmak istediğini öne sürdüler.

İzzettin Doğan, Zaman Gazetesine verdiği röportajda, "Nazım Hikmet’e yapılanlar, Fethullah Hoca’ya yapılmamalı" demişti.

Alevi Bektaşi Federasyonu ile Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu yaptıkları ortak açıklamada, Nazım Hikmet'in temel hak ve özgürlüklere bakışı, dünya görüşü, mücadelesi ve şiirleri ile siyasi iktidarın hedefi olduğunu hatırlattı. Nazım Hikmet'in bu nedenle yargılanıp, hapishanelerde ömür geçirdiğini söyleyen Alevi örgütleri, açıklamada özetle şunları söylediler:

"Siyasi iktidar Nazım Hikmet’i yurt dışında da rahat bırakmamış, yurttaşlıktan çıkarmış, şiirlerinin ülkesinde yayınlanmasını yasaklamış; yani Nazım’a ait her şeye yaşamı da dahil olmak üzere- ambargo koymuştur. Geçen zaman, değişen dünya; Nazım Hikmet’in ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur.

'Nihai hedefe ulaşana kadar, her yöntem ve yol mübahtır. Bunun içine yalan söylemek ve insanları aldatmak da girer' diyen ve bir zamanlar Diyanet kadrosunda da çalışan, Fethullah Gülen ile Nazım’ı kıyaslamak; insafsızlık değildir de nedir?

Yoksulluk içindeki yurttaşlarımızın zeki çocuklarını alıp, onları şeriatın ve gericiliğin girdabına düşüren, BOP projesinin ılımlı İslam projesinin militanları haline getiren Gülen’i; Kurtuluş Savaşı Destanının büyük şairi ile yan yana koyarak Nazım’a yazık edilmiş olmaz mı?

ABD'nin tezgahı

ABD; BOP’nin hayata geçirilmesi sürecinde Fethullah Gülen aracılığı ile Sunnileri, İzzettin Doğan aracılığı ile de Alevileri kazanmak istemektedir.

Çamuroğlu uyarısı

İzzettin Doğan’ın üstlendiği rol, zor bir roldür. Hoca o rolü oynayamaz. Aleviler buna izin vermez. Olsa olsa gider Çamuroğlu’nun durumuna düşer. İzzettin Doğan, Fetullah Gülen’e sahip çıkıyor, yol ve yön değiştirerek 'ılımlı İslam'a doğru gidiyor ise; Alevi toplumunu tümüyle karşısına alıyor demektir. İzzettin Doğan, Fethulah Gülen’e sahip çıkacağına; özünü dara çekerek, Alevilerin sorunlarına sahip çıksın."

(Radikal / Behzat) - 18 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.