Fethullahçılar her yerde

Fethullahçılar her yerde

Fethullahçılar her yerde   Vali Nihat Canpolat' ın merkeze alınması Bursa'da "Fethullahçı" ların operasyonu olarak...

A+A-

Fethullahçılar her yerdeFethullahçılar her yerde
  
Vali Nihat Canpolat' ın merkeze alınması Bursa'da "Fethullahçı" ların operasyonu olarak nitelendirildi.
 
Bursa'daki Fethullahçı gruplara ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen işadamlarına mesafeli davranan Canpolat'ın merkeze alınması 'Fethullahçıların operasyonu' diye yorumlandı

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput 'un Bursa Valiliği'ne getirilmesi, Osmangazi Kaymakamı Sabahattin Öztürk 'ün Niğde Valiliği'ne atanması ve Vali Nihat Canpolat' ın merkeze alınması Bursa'da "Fethullahçı" ların operasyonu olarak nitelendirildi.

Göreve başladığı günden itibaren Bursa'daki Fethullahçı gruplara ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen işadamlarına mesafeli davranan Vali Canpolat, merkeze alınmasıyla ilgili sorular üzerine gazetecilere, gülümseyerek "Ağlayacağımı zannediyorsanız yanılırsınız" dedi. ADD Bursa Şube Başkanı Lütfü Kırayoğlu da Canpolat'ın görevi sırasında Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün vermediğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerinin savunucusu olduğunu her adımıyla ortaya koyduğunu söyledi.

Harput hakkında raporlar hazırlandı

Canpolat'ın yerine atanan Harput ise Şanlurfa'da görev yaptığı dönemdeki irticai faaliyetleriyle kamuoyunca tanındı. REFAHYOL döneminde gerici çevrelerle ilişkiye girerek, etkinliklerini devlet kurumlarına taşımalarını sağlayan Harput, Urfa'nın Suruç ilçesindeki bir Kuran kursunun açılışı sırasında, dinleyenleri "Kuran etrafında kenetlenmeye" çağırmasıyla gündeme gelmişti. Sık sık Nurcuların Şanlıurfa'daki faaliyetlerine katılan Harput, laiklik karşıtı uygulamalarıyla da tepki çekmişti. Şanlıurfa Valiliği sırasında, kentteki kamu kuruluşlarına ait sosyal tesislerde içki servisini kaldırtan Harput, başkanlığını yaptığı Şurkav Vakfı'na ait olan 4 yıldızlı Edessa Oteli'nde de içki yasağı uygulatmıştı. Şurkav aracılığıyla ildeki türbe ve mescitleri restore ettiren Harput, Mustafa Kemalpaşa Anıt Çeşmesi'ni kaderine terk etmekle suçlanmıştı.

Batı Çalışma Grubu tarafından irticai faaliyetleri nedeniyle hakkında rapor hazırlanan Harput, daha sonra bu görevinden alınmıştı. Harput, AKP hükümetince vali olarak atanmak istenmişti ancak 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmişti. Harput, daha sonra İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirilmişti.

Cumhuriyet - 02 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.