Fethullah'ı Öven İzzettin Doğan'a Tepki Yağıyor

Fethullah'ı Öven İzzettin Doğan'a Tepki Yağıyor

Fethullah'ı Öven İzzettin Doğan'a Tepki Yağıyor  "Adı “Cumhuriyet”le başlayan CEM Vakfı’nın başkanı olan ve...

A+A-

Fethullah'ı Öven İzzettin Doğan'a Tepki YağıyorFethullah'ı Öven İzzettin Doğan'a Tepki Yağıyor 

"Adı “Cumhuriyet”le başlayan CEM Vakfı’nın başkanı olan ve Alevi yurttaşlarımızın kutsal inançlarını istismar ederek onların önderi rolüne soyunan İzzettin Doğan’ın, bu davranışının adını Alevi kültürü koymuştur: “Yol düşkünlüğü”. Diğer adıysa “Hınzır Paşa”lıktır."
 
Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan'ın Fethullah Gülen'i öven açıklamalarına siyasi parti ve Alevi kitle örgütlerinden tepki geldi. Doğan'ın yaptığı açıklamanın ideolojik olduğunu belirten Alevi dernekleri, "İzzettin Doğan durduğu yeri açıkca belli etmiştir. Doğan, alevi şeriatı kurmak istiyor" dediler. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey de "İzzettin Doğan, Türk milletinden özür dilemeli ve köşesine çekilmelidir!" dedi.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey tarafından yapılan yazılı açıklamada, İzzettin Doğan’ın açıklamalarının derin bir infial yarattığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Cumhuriyetçi Eğitim (CEM) Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, 16 Haziran 2008 günlü Vatan gazetesinde yayımlanan açıklamalarında, "Fethullah Hoca'yı tanırım. Saydığım bir insan. Birkaç defa görüştük, konuştuk, kendisi geldi. Cemevlerinin yapımında olumlu bir katkısı vardır. Fethullah Hoca'nın düşüncesi açık ve net. Eğitim yoluyla, demokratik yolla 15-20 yıl içersinde Türkiye'yi bir Müslüman devlet haline dönüştürmek istiyor. Amacı bu” dedikten sonra, Anayasal düzeni yıkmak için örgüt kurmak suçundan yargılanan Fethullah Gülen'in, Nazım Hikmet'le aynı durumda olduğunu savlamış ve “Fethullah Gülen konusu da, onun Türkiye'ye gelmesi konusu da müsamaha görmeli" deme cüretini gösterebilmiştir.

İzzettin Doğan’ın açıklamaları Atatürk Cumhuriyetinden yana tüm yurttaşlarımızda derin bir infial yaratmıştır.  Fetullah Gülen, sığındığı Amerika’dan Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında milletimizi etnik, dinsel, mezhepsel kardeş kavgalarına sürüklemek ve nihayet güzel Türkiyemizi parçalamak planının piyonudur. Fetullah Gülen, Atatürk Cumhuriyetinin düşmanıdır. Bu düşmanlığını eylemli olarak sürdürmektedir. Oluşturduğu F Tipi Gladyo örgütü aracılığıyla ulusal kuvvetler, Türk Silahlı Kuvvetleri ve bağımsız Türk yargısına karşı tertip ve karalamalar peşindedir. Bu görevi BOP Eşbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanlarla birlikte icra etmektedir.

Hedefi Atatürk Cumhuriyetini yıkarak yerine Amerikan sömürgesi ılımlı İslam devleti kurmaktır.

Türkiyemizin başına gelen her melanetin altında Fetullah Gülen vardır. Fetullah Gülen bu şer faaliyetleri nedeniyle yargılanmaktadır. Öte yandan Nazım Hikmet, vatan şairidir. Türk milletinin yiğit bir evladıdır. Fetullah Gülen’le, Nazım Hikmet’i benzeştirmek akıl, mantık ve vicdan dışıdır. Alevi yurttaşlarımız ayrılmaz asli unsuru oldukları Türk milletinin tamamı gibi her şart altında Atatürk Devrimini savunmuşlardır ve savunmaya devam edeceklerdir. Atatürk düşmanlarına övgüler düzenlerin Alevi kültürü ve kimliğiyle, Türk ulusunun özlem ve istemleriyle bir ilgisi olamaz. Adı “Cumhuriyet”le başlayan CEM Vakfı’nın başkanı olan ve Alevi yurttaşlarımızın kutsal inançlarını istismar ederek onların önderi rolüne soyunan İzzettin Doğan’ın, bu davranışının adını Alevi kültürü koymuştur: “Yol düşkünlüğü”. Diğer adıysa “Hınzır Paşa”lıktır.

İzzettin Doğan, Türk milletinden özür dilemeli ve köşesine çekilmelidir!"

Alevi örgütleri, Nazım Hikmet ve Fethullah'ın ayın yere koyulamayacağını söyleyerek, "İzzettin Doğan'ın açıklaması kendisini bağlar, Aleviler cumhuriyet düşmanına sahip çıkmaz" dediler.
 
17 Haziran 2008 -  Ulusal Kanal

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.