Feti BÖLÜKGİRAY Açlık Grevinin 20. Gününde

Feti BÖLÜKGİRAY Açlık Grevinin 20. Gününde

Feti BÖLÜKGİRAY Açlık Grevinin 20. GünündeAÇLIK GREVİNİN 20.GÜNÜ Basına ve Kamuoyuna Genel olarak Hükümetin...

A+A-

Feti BÖLÜKGİRAY Açlık Grevinin 20. GünündeFeti BÖLÜKGİRAY Açlık Grevinin 20. Gününde

AÇLIK GREVİNİN 20.GÜNÜ

Basına ve Kamuoyuna

Genel olarak Hükümetin Alevilerin Demokratik taleplerine sessiz kalması sorunlarımıza çözüm üretmemesi, bu konuda hiçbir yaklaşım göstermemesi, Özel olarak Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatımızın maddi ve ekonomik nedenlerle yapılamıyor olmasına dikkat çekmek için başlatmış olduğum açlık grevi bugün 20.gününe girdi.

Biz Aleviler, Demokratik laik hukuk devleti anlayışı doğrultusunda yasalara saygı çerçevesinde kendi inancımızı özgür ve serbest ortamlarda ifade etmek istiyoruz. İnancımızı ifade etmek için “Hiçbir Yasal Hakkımız Yok” Oysa hukuk devleti anlayışı herkese, her inanca, toplumu meydana getiren bütün kesimlere eşit ve adil yaklaşım gösterilmesini gerektirir.

Biz Alevilere eşit ve adil davranılmadığını mevcut AKP hükümetinin demokratik taleplerimize karşı sergilediği, yok saymak, görmezlikten gelmek, tanımamak gibi yaklaşımlarından gayet net olarak anlıyoruz. Aleviler bir köle gibi yaşamayı artık kabul etmeyeceklerdir, bizlerin böyle bir kaderi olamaz.

Madımak Oteli Müze yapılmalı, Cemevleri yasal bir statüye kavuşturulmalı, Zorunlu Din dersi uygulamasına son verilmeli, Laiklik ilkesine aykırı olan Diyanet kurumu kaldırılmalı, Alevi köylerine zorla cami yapılması engellenmelidir.

Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatımızın maddi ve ekonomik nedenlerle yapılamıyor olmasını kabullenemiyoruz. Cemevleri biz Alevilerin inanç merkezleridir. Kent koşullarında ihtiyacımızı karşılayacak mekansal sorunlarımıza çözüm üretilmeli, Esasen 7 veya 8 ay içerisinde yapılıp bitirilmesi gereken kültür merkezi ve cemevi binalarımızın harabe inşaatlar görünümünde 15 – 20 yılda yapımının tamamlanamıyor olmasını kabullenmiyoruz.

Buradan başta Alevi Bekteşi inancına sahip, işadamları olmak üzere, Demokrat, Aydın, Çağdaş insanlarımıza, bizler adına siyaset ve politika ile ilgilenen seçilmişlerimize, bürokratlarımıza sesleniyor ve göreve çağırıyorum. Lütfen duyarlılığımızı gösterelim. Hepimiz toplumsal sorunlarımız karşısında sorumluyuz.

Bugün 20.günü itibarı ile devam ettirdiğim Açlık grevinin nedenlerini bir kez daha değerli basın ve kamuoyu ile paylaşma gereği duydum.

20. günde sağlık durumumda, bazı sorunlar oluşmaya başladı, bunlar henüz hafif ölçekli problemler şuan için genel olarak sağlığım iyi, daha önceki açıklamalarımda ifade ettiğim gibi grevin süresi ile ilgili net bir süre vermek mümkün değil, Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatımızın yapımına ilişkin kamuoyunun katkısını ve desteğini bekliyoruz. Bu konuda tatmin olacağımız yaklaşımları değerlendirip ona göre süre ile ilgili karar verilecektir. Saygılarımla 

Feti BÖLÜKGİRAY
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği
Kültür Sanat Sekreteri
PSAKD Kadıköy Şube Başkanı

ALEVİ HABER AJANSI - 23 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.