Fetö Dostu İzzettin Doğan kendisini aklamaya çalışıyor?

Fetö Dostu İzzettin Doğan kendisini aklamaya çalışıyor?

'Boşuna Uğraşma İzzettin Efendi; Fetö ile Bilerek ve İsteyerek İşbirliği Yaptın. Kandırılmaya Meyilli Olanları Kandıra Bilirsin; Lakin Ahlaklı Vicdanları...

A+A-

'Boşuna Uğraşma İzzettin Efendi; Fetö ile Bilerek ve İsteyerek İşbirliği Yaptın. Kandırılmaya Meyilli Olanları Kandıra Bilirsin; Lakin Ahlaklı Vicdanları Kandıramazsın'

(İzzettin Doğan: ''SAYIN FETTULLAH GÜLEN'İN DÜŞÜNCESİNE İŞTİRAK EDİYORUM, YARIN DA EDECEĞİM-2 Kasım 2013)

İzzettin Doğan'dan FETÖ itirafı: 'Alevi imamı' doğru, FETÖ baskı yaptı

Gülen Cemaatinin 'Cami-Cemevi' projesine destekleyen Cem Vakfı lideri Doğan, FETÖ'nün kamuda çalışan Alevilere baskı yaparak görevi bırakmaya zorladığını söyledi. Doğan, 'Cami-Cemevi' projesine de iyi niyetle ve barış için destek verdiklerini belirtti.

‘Fetullahçı Terör Örgütü’ (FETÖ) çatı iddianamesinde, Gülen cemaatiyle birlikte Cami-Cemevi projesini yürüten Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’ın da tanık olarak ifadesi yer aldı.

DUVAR'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre Doğan, özetlenerek iddianameye konulan ifadesinde, Fethullah Gülen ile ABD’ye gitmeden önce zaman zaman topluca yapılan görüşmelerde sohbet ettiğini anlattı. İzzettin Doğan, “Örgütün devlet kurum ve kuruluşlarında çalışan alevi vatandaşlara görevi bırakmaları için iş yerlerinde ayrımcılığa maruz bırakılması, tayine zorlama ve bu tür baskılar uyguladığını kesinlikle düşündüğünü ve bildiğini” söyledi.

‘ALEVİ İMAMI’NI DOĞRULADI

İzzettin Doğan ifadesinde, iddianamede “Türkiye Polis Memurları İmamı” olarak suçlanan, aynı zamanda “Alevi İmamı” olarak da adı geçen 69 numaralı sanık Süleyman Uysal’ı da tanıdığını söyledi. Doğan, Uysal’ın kendisini ziyarete geldiğini, cami-cemevi projesi hakkında karşılıklı bilgi alışverişlerinin olduğunu, bu projeyi getirenin Süleyman Uysal olduğunu, projeyi sembolik de olsa 2-3 büyük şehirde hayata geçirilmesini kabul ettiğini” anlattı.

NE DEMİŞTİ?

Doğan, tartışmalara yol açan cami-cemevi projesi için “Bu bir barış projesidir. Bu ülkedeki büyük bir cemaat bunu kabul ediyorsa cemevleri kabul görür hale gelmiştir.Sayın Fethullah Gülen'in Düşüncesine İştirak Ediyorum, Yarın da Edeceğim (2 Kasım 2013)” demişti.

İZZETTİN DOĞAN'A SORULAR, SORULAR, SORULAR...

1-Fetö'nün ne zaman Alevilere karşı husumet içinde olduğunu anladın? 2013'den önce mi, yoksa sonra mı?

EĞER ÖNCE İSE O ZAMAN ONUNLA İŞBİRLİĞİNİ NEDEN YAPTIN!

SONRA 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNE KADAR FETÖ İLE 'KİMSE YOK MU DERNEĞİ' ÜZERİNDEN İŞBİRLİĞİNİ NEDEN SÜRDÜRDÜN. (Not: Bu derneğe el konuldu, el konulma gerekçelerinden biri Somali vs. gibi Müslüman ülkelere topladığı kurban yardımlarını göndermemiş olması. Bu kurban bağışlarının ne kadarlık kısmı Cem Vakfı ve birimlerine gönderildi?)

2-Fetö tarafından kurdurulan ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra devlet tarafından kapatılan çakma Alevi derneklerinde ki kurucuların, yöneticilerin ve Dedelerin Cem Vakfı bünyesinde bulunanlar olmasına tesadüf mü demeliyiz! (Not: Cem Vakfı dedelerinden H.H. bu kapatılan çakma fetö dernekleri soruşturmasında göz altına alındı.

3-Yıllar önce kurduğunuz Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi Vakfının Alevilikle ve Cemevi ile ne alakası var? Birilerinin talimatıyla 1995 de kurduğunuz bu vakfın tüzüğünde Alevilik, Cem, Cemevi, Dede, Pir, Mürşit vs. gibi Alevilikle ilgili her hangi bir ifade yokken; Tüzüğünüzde olmayan Alevilik ortadayken hangi Alevilerin hak ve hukukunu sahipleniyorsunuz?

4-Eğer sen ve mülkiyetin olan Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (cem) Vakfı FETÖ teröristi ile işbirliği yapmasaydınız; Fetö çakma Alevi dernekleri kura bilir miydi? (Not: Lazlardan yardım alamazsan LAZ derneği, Kürtlerden yardım alamazsan KÜRT derneği, Hristiyandan, Musaviden yardım alamazsan onların adını içeren bir kurumu kimsenin kuramayacağı aşikardır. Dolayısıyla eğer sen ve Cem Vakfın FETÖ teröristi ile işbirliği yapmasaydın, ona gerekli alt yapı desteğini sunmasaydın o teröristin Alevi derneği kurma şansı asla olmayacaktı)

5-Alevilik yaptığını ve Alevilerin hakkını savunduğun iddiası ile sana ve etrafındaki 30-40 kişiye kurdurulan Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (cem) Vakfının mülkiyeti, varlıkları, arsa ve binaları kime ait? Alevi toplumunun bu mülkiyetlerde resmi olarak bir hakkı var mı? (Not: Alevilik adı altında elde ettiğiniz ve mülkiyeti sana ve bir kaç zengine ait olan vakfının arazi, arsa, bina ve maddi kazanımları sadece senin ve etrafında ki bir kaç zengin tüccarın çocuklarına miras kalacağı gerçeği ortadadır.)

04 Aralık 2016

Abidin Sari

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.