Fevzi Gümüş: Diyanet'in bizatihi kendisi laikliğe tehdit...

Fevzi Gümüş: Diyanet'in bizatihi kendisi laikliğe tehdit...

Fevzi Gümüş: Diyanet'in bizatihi kendisi laikliğe tehdit...Zorunlu din dersinin kaldırılması talepleri, dün Adana’da Pir Sultan Abdal...

A+A-

Fevzi Gümüş: Diyanet'in bizatihi kendisi laikliğe tehditFevzi Gümüş: Diyanet'in bizatihi kendisi laikliğe tehdit...

Zorunlu din dersinin kaldırılması talepleri, dün Adana’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ne üye bir grubun gösterisiyle devam etti. FOTOĞRAF: BARIŞ GÜNDOĞAN

ANKARA - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Diyanet’in ‘kurumu ve İslam’ı tehdit edenler listesi’nde zorunlu din dersine karşı taleplerin yer almasına tepki gösterdi: “Diyanet’in kendisi laikliğe tehdittir.” 

Radikal’de dün çıkan haberde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, kurumu ve İslam’ı tehdit listesi oluşturduğu, tehditlerden birinin özellikle Alevi derneklerin gündeme getirdiği ‘zorunlu din dersinin kaldırılması’ talebi olduğu yer almıştı. Gümüş, dün yaptığı yazılı açıklamada,  listenin, ‘Alevi açılımlarıyla göz boyamaya çalışan iktidarın ikiyüzlülüğünü ifşa ettiğini’ savundu:

“Türkiye’de zorunlu din dersinin verilmediği yıllar da vardı ve ‘din elden gitmedi’. Zorunlu din dersinin 1980 yılında askeri darbe tarafından yürürlüğe konulduğunu hatırlatmak zorundayız. Kaldı ki, zorunlu din derslerinin inanç özgürlüğüne aykırı olduğu hem iç hukukta hem de AİHM’de tespit edilmiştir. Ancak görülüyor ki, ne Diyanet ne de hükümet yargı kararlarını uygulamak gibi bir niyet taşımaktadır. Alevilerin, laik bireylerin, demokratların zorunlu din dersinin kaldırılması talebini MGK’nin milli güvenlik siyaset belgelerine benzeyen strateji belgelerinde İslamın tehdidi gibi göstermeye çalışmak, Alevileri gerici çevrelere hedef haline getirmektir ve Diyanet bu yolla ateşle oynamaktadır. Diyanet’in bizatihi kendisi laikliğe tehdittir.”

Radikal - 24.09.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.