Firari Madımak Sanıkları ile İlgili Soru Önergesi

Firari Madımak Sanıkları ile İlgili Soru Önergesi

Firari Madımak Sanıkları ile İlgili Soru Önergesi CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat TBMM Başkanlığı'na verdiği dilekçe...

A+A-

Firari Madımak Sanıkları ile İlgili Soru ÖnergesiFirari Madımak Sanıkları ile İlgili Soru Önergesi

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat TBMM Başkanlığı'na verdiği dilekçe ile; Madımak Sanıklarınının hukuki durumunu ve sanıkların Türkiye'ye iadesiyle ilgili ne gibi işlemler yapıldığını İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay'a sordu. Özbolat'ın yazılı soru önergesini yayınlıyoruz: 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay tarafından, yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Durdu ÖZBOLAT
K.Maraş Milletvekili

1- Alman makamları, bazı yayın organlarında, Almanya’da yaşayan Madımak Katliamı sanıklarının iadesi konusunda sorunun, Türkiye’den kaynaklandığına dair açıklamalarda bulunuyorlar. İade işlemlerinin gerçekleşmemesinin nedenlerini açıklayabilir misiniz?

2- Türkiye adına ilgili makam iade isteminde, suçlular için sadece “izinsiz gösteriye katılma” suçlamasını mı yöneltmiştir?

3- Madımak Katliamı sanıkları için interpole ‘kırmızı bülten’ başvurusu yapıldı mı?Yapıldı ise başvuru tarihleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

4- Medyada, Geçtiğimiz günlerde Madımak Katliamı Dava savcısının davanın düşmesi için başvuruda bulunduğuna ilişkin haberler çıkmıştı. Bu durumda Almanya’da yaşayan sanıklar için çıkarılan yakalama müzekkerelerinin infaz kabiliyetleri ortadan kalkar mı? Yoksa iki yıl önce kabul edilen ‘Terörle Mücadele Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı’ gereği bu sanıkların aranmalarına devam edilir mi?

5- Dava ile ilgilenen Alman savcısının iddia ettiği gibi Türk makamları tarafından, Alman hükümetinin isteği ek belgeler gönderilmedi mi?

KAYNAK:
Alevihaber.com - 21 Kasım 2008 Cuma

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.