Fırat: Halklar için barış gülbengleri söylemeye devam edeceğiz

Fırat: Halklar için barış gülbengleri söylemeye devam edeceğiz

PİRHA - Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, Suriye'de yaşanan çatışmalarla ilgili barış çağrısı yapıp, dostluk ve müzakerenin hakim kılınmasını istedi. Fırat, dünya halklarını

A+A-

Türkiye hükümeti ve Suriye arasındaki gerginlikler ve İdlib’deki çatışmalar devam ediyor. ADFE Genel Başkanı, İmam Rıza Ocağı pirlerinden Celal Fırat ” Emperyalizme hizmet eden zihniyetin bugün sonuçlarını anneler çekiyor. Evlatlarını, babalarını, kardeşlerini kaybeden insanların acısıyla beslenen bu emperyalizme karşı birlik ve beraberlik hakim olmalıdır” dedi.

“MÜSLÜMAN DENİLİNCE AKLA SAVAŞ GELİYOR”

Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) ve Garip Dede Cemevi Başkanı Pir Celal Fırat, bu savaş ortamında da emperyalist devletlerin her türlü baskısına karşı dirençli olunması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Müslüman mülteciler, Müslüman göçmenler ülkelerinin rejimine müdahale eden emperyalizm savaşından  ya da din baskısından kaçarak Avrupa’ya gitmek için ölümü göze alıyor. Müslüman denilince silah, petrol ve ölüm; diğer dinler denilince barış, huzur ve ekonomik refah insanın aklına geliyorsa oturup bir daha düşünmek lazım. Biz Aleviler, sonu kestirilemeyen bu savaşların artık bitmesini istiyoruz. İnsanların tehdit unsuru olarak sınırlarda ölmesine karşıyız, her ülkenin  kendi siyasi, ekonomik sorununu kendi sınırları içinde çözmesinden yanayız. Yani kısacası, insan olmayı, insan gibi yaşamayı inancımızın gereği görüyoruz.”

“NEDEN MÜSLÜMANLAR BU ACIYI YAŞIYOR?”

İnsanlık onurunu inciten görüntülerin Müslüman toplumlardan geldiğini belirten Pir Celal Fırat, “Müslüman dünyası ile Batı veya Doğu Asya ülkeleri arasında, barış, kardeşlik ve hoşgörü  üretkenliği konusunda koca bir boşluk var. Müslümanlar teknoloji üretmiyor, üretse bile bunu tehdit mekanizmasına sokarak yine kendi gibi Müslüman olan bir ülke için planlıyor. Din adına bilimsel faaliyeti yasaklıyor, fikir üretmiyor, özgürlüğü yasaklıyor, aslında uğrunda savaştığı dini samimi bulmuyor” dedi.

Celal Fırat “Tüm dünya halklarının hakları için hep birlikte barış gülbengleri söylemeye, mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

PİRHA/İSTANBUL

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.