Fırat’tan CHP’ye tepki: ‘Madımak’ın azmettiricisine ziyaret Alevileri yok saymaktır’

Fırat’tan CHP’ye tepki: ‘Madımak’ın azmettiricisine ziyaret Alevileri yok saymaktır’

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaret etmesini eleştirdi. Fırat, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin yöneticilerine Muhsin Yazıcıoğlu’nu anmak dert olmuş. Yani

A+A-

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kurucu Başkanı Murtaza Demir, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaret etmesini eleştirmiş ve ardından partisi CHP’den istifa ettiğini açıklamıştı.

CHP yöneticilerinin Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaret etmesine Alevi kamuoyundan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) Genel Başkanı Celal Fırat, ‘Eğilmek, Bükülmek ve Kıvırmak’ başlığıyla kaleme aldığı yazısında şüpheli ölüm adı altında katledilen onlarca aydın ve devrimci yurttaşın ölümünden sorumlu olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun ayrıca Sivas Madımak Katliamı’nın da baş azmettiricilerinden olduğunu hatırlattı.

Fırat, kendi deyimiyle oy potansiyeli görülen Alevilere, “çantada keklik” olarak bakmanın hastalık olduğu eleştirisini yönelterek, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarı başında fatiha okumak, dinci-gerici ve faşist komplolarla katledilen, yerinden yurdundan kovulan, binlerce Alevi ve aydını unutmak demektir. Daha anlaşılır ise eğilmek, bükülmek ve kıvırmaktır” diye belirtti.

“MEZARI BAŞINDA FATİHA OKUMAK KATLEDİLEN ALEVİLERİ UNUTMAKTIR”

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat’ın kaleme aldığı yazıdan başlıklar şöyle:

“Sivas Madımak Katliamı’nın tutanak ve kararlarında faşist ve gerici militanları azmettiren kişi. Şüpheli ölüm adı altında katledilen onlarca aydın ve devrimci yurttaşın ölümünden sorumlu, mafya işbirliği ile onlarca genç devrimciyi katleden, mafya babalarının hapisten çıkarılması için şehirleri tehdit eden tetikçi Muhsin Yazıcıoğluydu…

Muhsin Yazıcıoğlu’nu mezarı başında fatiha okumak, dinci-gerici ve faşist komplolarla katledilen, yerinden yurdundan kovulan, binlerce Alevi ve aydını unutmak demektir, daha anlaşılır ise EĞİLMEK, BÜKÜLMEK VE KIVIRMAKTIR.

“CHP’YE MAFYA LAZIMMIŞ, ALEVİLER ÇANTADA KEKLİK DEĞİL”

Bakınız;

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yöneticilerine Muhsin Yazıcıoğlu’nu anmak dert olmuş. Yani CHP’ye insan hakları değil oy lazımmış, demokrasi ve çoğulculuk değil mafya lazımmış. Peki şaşırdık mı?  Hayır.

Alevi toplumun oylarıyla mecliste olup, Alevi toplumunu siyasi geleceğiniz için kullanmak sizin pek de şaşırtıcı olmayan siyasi tarihinizin tıbbi manadaki Alevilere “çantada keklik” bakmak hastalığının sonucudur.

Geçmişte olduğu gibi bugün de Alevi toplumu için somut sorun çözümleyicilikten yoksun genelleyici ve sorunsallaştırıcı bir yaklaşımla gericiliğe kayıyorsunuz.

“ALEVİLERİN SESİNE KULAK VERİLMEDİ, YOK SAYILDI”

Kısacası; birkaç gerici ve faşistin oyu için kimlik krizine düşüp, kendi öz değerlerinden ayrılarak çatışma çizgisine düşen, solcu görünüp sağcılardan medet uman CHP son olarak Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) Kurucu Başkanı Murtaza Demir’in sesine kulak vermedi, onun nezdinde tüm Alevileri yok saydı.

Bu nedenle, “Onur, şeref, insanlığımıza, Sivas, Maraş şehitlerimize sahip çıkmak, vicdanımızın kanamasını durdurmak adına mutlaka bir şey yapmak gerekir “diyen Aleviler ve aydın tüm toplum adına başta; Nesimi Çimen, Muhlis Akarsu, Metin Altıok, Asaf Koçak, Hasret Gültekin, Koray-Menekşe Kaya, Yeşim-Huriye Özkan ve 33 yoldaşımız ve canımız için CHP’den istifa eden, sevgili Murtaza Demir’in onurlu duruşunu, bir Alevi yurttaş olarak selamlıyorum…”

PİRHA/ İSTANBUL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler