"Fişlemeci" vekil Aleviler konusunda hassasmış!

"Fişlemeci" vekil Aleviler konusunda hassasmış!

"Fişlemeci" vekil Aleviler konusunda hassasmış!(...) Özellikle Alevi vatandaşlarımızın tepkisi daha çok ve sert oldu. Aleviler konusunda...

A+A-

"Fişlemeci" vekil Aleviler konusunda hassasmış!"Fişlemeci" vekil Aleviler konusunda hassasmış!

(...) Özellikle Alevi vatandaşlarımızın tepkisi daha çok ve sert oldu. Aleviler konusunda en hassas milletvekillerinden biriyim..."

Ak Parti'li Doğan: Aleviler konusunda hassasım

"Fişleme" ile ilgili sözlerinden sonra özellikle Alevi kökenli yurttaşlardan büyük tepkiler aldığını belirten Avni Doğan, "Alevilik konusunda en hassas milletvekillerinden biriyim. Danışmanım da Alevi" dedi. Doğan, "içimizdekini söyledin, bravo" diyenler de olduğunu belirtti, ancak fişlemeyi asla tasvip etmediğini kaydetti.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, "fişleme" sözlerinden dolayı Ak Parti Disiplin Kurulu'na verilmesinden sonra "hurriyet.com.tr"ye  yaptığı açıklamada, "Partimin vereceği karara saygılıyım. Ceza verilirse de hiçbir itirazım olmaz" dedi.

Fişleme ile ilgili sözlerinin "çok dikkatle incelenmesi halinde anlamının halkı fişleme olmadığını" iddia edene Avni Doğan, açıklamalarıyla ilgili lehinde ve aleyhinde çok sayıda tepki geldiğini ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:   

"Açıklamam, sanki halk fişleniyormuş ben de bunu destekliyormuşum havası içinde verildi. Benim sözlerim çarptırılarak  verilince inanılmaz sayıda tepki aldım. Özellikle Alevi vatandaşlarımızın tepkisi daha çok ve sert oldu. Aleviler konusunda en hassas milletvekillerinden biriyim. Onlarla ilgili bugüne kadar yazdıklarım, söylediklerim ortada. Danışmanım Alevi. 'Onlar bizi fişliyordu, şimdi de biz onları fişliyoruz' demek insana yakışmaz."

Açıklamamı destekleyen de çok

Yaptığı açıklamanın destekçileri olduğunu da kaydeden Avni Doğan, "Bana telefonla 'çok doğru söyledin, içimizdekini söyledin, bu içimizde bir ukdeydi' diye telefonlarda geliyor. Bazı vatandaşlar istiyor olsa da asla bunlar asla söylenmemesi gereken sözler. Bazı sözlerin partimize oy artışı getirse bile bunlar söylenmemeli. Halkımıza her zaman doğruları da anlatmak görevimiz" dedi.

Cezaya itirazım olmaz

15 yıldır milletvekilliği yaptığını, 7 kitabı bulunduğunu, Türkçeyi en iyi kullanan vekiller arasında olduğunu kaydeden Avni Doğan, Ak Parti Disiplin Kurulu'na verilişini de şöyle değerlendirdi:

"Bana bu konuda bilgi veren olmadı. Ancak, basında çarptırılarak yer alan sözlerimden dolayı da disiplin kuruluna verilmemi normal karşılıyorum. Partimi o sözler sıkıntıya soktuysa tabii disipline sevk edilebilirim. Disiplin Kurulu'nun vereceği ceza olursa da bunu itirazım olmaz. Ben iyi bir AK Partiliyim, ceza verilse bile partime zarar vermek asla aklımdan geçmez."

Saygı ÖZTÜRK / Hürriyet - 26 Şubat 2010 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.