Flaş Haber : Alevilerden Parti Kurma Sinyali

Flaş Haber : Alevilerden Parti Kurma Sinyali

AH Özel Haber - Alevi Bektaşi Federasyonu İstanbul Ataköy Marina Varan's Restaurant'ta bir Dayanışma Yemeği düzenledi. Geceye başta ABF Genel Başkanı...

A+A-

Flaş Haber : Alevilerden Parti Kurma Sinyali

AH Özel Haber - Alevi Bektaşi Federasyonu İstanbul Ataköy Marina Varan's Restaurant'ta bir Dayanışma Yemeği düzenledi. Geceye başta ABF Genel Başkanı Ali BALKIZ, ABF Genel Sekreteri Kazım GENÇ, PSAKD Genel Başkanı Fevzi GÜMÜŞ, ABF Genel Başkan Yardımcısı Ali KENANOĞLU, ABF Eğitim ve Bilim Seketeri Hatice KÖSE, PSAKD Basın Yayın Sekreteri Cemal ŞAHİN olmak üzere yüzlerce Alevi kurum yöneticisi katılarak destek verdi.

Geceye siyasilerin ilgisi ise çok yoğundu. CHP'den DTP'ye, Belediye Başkan adayından muhtar adaylarına kadar bir çok kişi gecede boy gösterdi. DTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akın BİRDAL'da konuklar arasındaydı. Yol TV Genel Yayın Yönetmeni Necdet SARAÇ'ta konuklar arasında yerini alırken YOL TV ve SU TV geceyi baştan sona izledi. Yol TV davetlilerle seçimlere ilişkin röportajlar gerçekleştrdi.

Gecede bir konuşma yapan ABF Genel Başkanı Ali BALKIZ, CHP'nin çarşaf ve Kuran Kursu açılımlarını eleştirerek, yüzbinlerce Alevinin 9 Kasım'da haykırdığı taleplerin CHP tarafından anlaşılamadığını ifade etti. BALKIZ şunları söyledi;

"Biz zorunlu din dersi istemiyoruz" dedik, CHP "zorunlu olsun ama içinde Alevilikte olsun" dedi. Biz "Diyanet İşleri Başkanlığı Kaldırılsın" dedik. CHP "Diyanet'te Alevilere de yer verilsin" dedi. Görülüyor ki CHP, Alevileri anlamamakta ısrarlı".

CHP'nin Alevileri yok saydığını belirten BALKIZ, özellikle aday belirleme sürecinde Alevi adayların safdışı edildiğini, oylarının büyük bölümünü Alevilerden alan CHP'nin Alevi adaylara yeterince yer vermediğini söyledi. Çankaya için Alevi kurumlarının gösterdiği adayların değerlendirmeye bile alınmadığını belirten Balkız, bunun böyle gitmeyeceğinin altını çizdi. Seçimlerde özellikle Büyükşehirlerde CHP adaylarını destekleyeceklerini ifade eden BALKIZ, "İstanbul'da sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, Ankara'da sayın Murat KARAYALÇIN ve İzmir'de sayın Aziz KOCAOĞLU'nu destekleyeceğiz, diğer illerde ilerici, çağdaş, laikliğe ve demokrasiye inanan, emekten, barıştan ve insan haklarından yana olan adaylara oy vereceğiz" dedi.

Ali BALKIZ, "Ancak bu desteğin sonsuza kadar sürmesini kimse beklemesin. Alevilerin taleplerine kulağını tıkayan CHP aklını başına almalıdır" dedi. Balkız, Alevilerin seçimlerden sonra yeni bir yol haritası çizeceğini belirterek ilk kez YENİ BİR PARTİ KURULACAĞI SİNYALİNİ verdi.

KAYNAK : Alevihaber.com Özel Haber - 9 Mart 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.