Flaş Haber: Zorunlu din dersinden kurtulmak için din değiştirecekler

Flaş Haber: Zorunlu din dersinden kurtulmak için din değiştirecekler

Flaş Haber: Zorunlu din dersinden kurtulmak için din değiştirecekler(Alevi Haber - AHA) - AİHM, Danıştay ve yerel mahkemelerin kararlarına ve Alevi...

A+A-

Flaş Haber: Zorunlu din dersinden kurtulmak için din değiştireceklerFlaş Haber: Zorunlu din dersinden kurtulmak için din değiştirecekler

(Alevi Haber - AHA) - AİHM, Danıştay ve yerel mahkemelerin kararlarına ve Alevi yurttaşların yüzbinlerin katılımıyla yaptığı mitinglere rağmen zorunlu din derslerinin devam etmesi ve Hükümetin hukuk tanımaz bir şekilde din dersleri konusunda adım atmaması nedeniyle Bodrum'da bir kısım yurttaş din değiştirecek. Bilindiği gibi farklı dinlere mensup yurttaşlar ile azınlıkların çocukları din dersinden MUAF tutuluyor ve bu derse girmiyorlar.

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi adına yapılan açıklamada "Zorunlu din derslerinden kurtulmak, mağduru dostlara destek vermek ve Anayasada Azınlıklara tanınan "Zorunlu din derslerinden muaf" hakkından yararlanmak için; 11 Kasım Perşembe günü saat 11.00 de Bodrum Belediye Meydanı’nda yapacağımız kitlesel basın açıklamasından sonra toplu olarak "Din Değiştirme Dilekçelerimizi" ilgili resmi kurumlara vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz." denildi. İşte o açıklama: 

BODRUM YURTTAŞ İNİSİYATİFİ'NDEN AÇIKLAMA

Devletin, farklı kimlikleri inkâr ve asimilasyon politikası ve onun uzantısı 12 Eylül Faşist Darbesinin ürünü olan “ Okullarda Zorunlu Din Dersi Uygulaması ” aradan otuz yıl geçmesine karşın içeriği daha da ağırlaştırılarak deva etmektedir.

Bu konuda AİHM de kazanılmış davaya rağmen;

Ankara ve İstanbul da yüz binlerce insanın meydanlara dökülmesine rağmen;

Tüm Alevi örgütlerinin altına imza koyduğu ortak açıklamalara ve milyonları bulan imza kampanyalarına rağmen;

En az on beş milyon Alevi kitlesinin muhalefetine rağmen;

En az bunun kadar aydın ve demokrat insanların destek vermesine rağmen;

Ankara’nın göbeğinde ve soğuğunda gece sabahlara kadar süren kitlesel açlık grevlerimize rağmen;

Yurt içinde ve dışında sayısız hukukçu aydın ve politikacıların, İnsan Hakları ve Sivil Toplum örgütlerinin açıklamalarına ve desteklerine rağmen;

Bu sorunu çözmesi ve tarafsız kalması gereken devlet ve hükümet yetkilileri, sorunu çözmek yerine yalınız bir mezhebe hizmet eden Diyanetten olumsuz görüşler alarak sorunu daha da çıkmaza sokmaktadırlar.

Tüm bunların gölgesinde, otuz yıl önce çocukları için mücadele edenlerin büyüyen çocukları da, bugün aynı mücadeleyi kendi çocukları için vermektedir.

Daha da acısı bu kadar haklı ve demokratik bir mücadeleye karşın, bu inkâr ve asimilasyon politikası daha da artarak devam etmektedir.

Artık sözün tükendiği noktada olduğumuza inanarak;

Şimdiye kadar gündeme gelmemiş olan, tek ve kalıcı çözüm olarak biz Bodrum’da yaşayan aydın, demokrat ve Aleviler,

Zorunlu din derslerinden kurtulmak, mağduru dostlara destek vermek ve Anayasada Azınlıklara tanınan “Zorunlu din derslerinden muaf” hakkından yararlanmak için;

11 Kasım Perşembe günü saat 11.00 de Bodrum Belediye Meydanı’nda yapacağımız kitlesel basın açıklamasından sonra toplu olarak " Din Değiştirme Dilekçelerimizi " ilgili resmi kurumlara vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Ülke geneline yayılmasını istediğimiz kesin çözümlü bu haklı mücadelemizde, başta Aleviler olmak üzere tüm aydın ve demokrat dostlarımızı yanımızda görmek istiyoruz.

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Adına
Hıdır ÇAM

KAYNAK: Alevihaber.com Özel Haber – 7 Kasım 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.