Foça'lı Aleviler Kıvırcık Ali Konserinde Buluşacak

Foça'lı Aleviler Kıvırcık Ali Konserinde Buluşacak

Foça'lı Aleviler Kıvırcık Ali Konserinde BuluşacakTuncay ARSLAN  Bugünlerde ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ FOÇA-BAĞARASI...

A+A-

Foça'lı Aleviler Kıvırcık Ali Konserinde BuluşacakFoça'lı Aleviler Kıvırcık Ali Konserinde Buluşacak

Tuncay ARSLAN
 
Bugünlerde ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ FOÇA-BAĞARASI ŞUBESİ yoğun bir faaliyet içerisinde. Foça için pek de alışık olunmayan; ama bizim tanıdığımız, bildiğimiz ve çok sevdiğimiz bir ozanımızı; halk müziği yorumcusunu ve saz üstadını Bağarası'na getirme telaşında: KIVIRCIK ALİ, 6 Ağustos akşamı Bağarası Çok Amaçlı Salonu’nda bizlerle olacak.

Kıvırcık Ali (her ne kadar kıvırcık olmasa da) 2000'li yıllarda çıkış yapmış, içli türküleri ile toplumsal ve bireysel duygularımıza tercüman olmuştur. Bugün unutulmaya yüz tutan halk ozanları geleneğinin son ve gerçek temsilcilerinden biridir. Yoğun, duygulu ve içten sesiyle, farklı orkestrasyonuyla ve tınısıyla sadece özlem, ayrılık, gurbet türküleri söylememiş; arabeske kaymadan toplumsal sorunları da türkülerinde dile getirmiştir. "ŞEREF EKMEK BULAMAZKEN / ŞEREFSİZ BUDU GÖTÜRDÜKÇE / CİĞER ANAM İÇİM YANIYOR." Böylesine olağanüstü bir metaforu içten sesiyle ve çok sevdiği sazıyla başarıyla halkına sunmuş, bu türkü yıllarca halkın dilinden düşmemiştir.

Bu tür kavramlar Foça için uzak olabilir. Ama şunu unutmamak gerekir. Foça sadece rakı balık, deniz, sayfiye, kafa dinleme yeri değil. ‘FOÇA BİR SANAT BELDESİ’dir. Sanatın her türlüsüne açıktır. Sanat da sadece resim, müziğin elit biçimi, tiyatro, şiir değildir; halkın da sanatı vardır. Bunu da yansıtmak için Kıvırcık Ali bizlerle olacaktır.

Foça halkının ve Foça'ya gelen konukların yanı sıra özellikle Foça'da yaşayan entellektüellerimize ve başta sayın TARIK DURSUN K.' ya sesleniyorum. Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve adını sayamayacağım diğer ozanlarımızın geleneğini sürdüren bu sanatçıları ve bunları destekleyen var etmeye çalışan insanları yalnız bırakmayalım. Bu insanlarla birlik olalım, bütün olalım. BİR OLALIM/İRİ OLALIM/DİRİ OLALIM.

Halkla bütünleşerek var olacağımızı unutmayalım.

Ve Foça'nın atanmış ve seçilmiş yöneticileri. Yıllarca Foça'ya yapmış olduğunuz hizmetler sonucu sevilen sayılan kişilersiniz. Bu insanların sevgisine biraz daha mazhar olmak için onların yanında yer alınız. Ön taraflarda yeriniz şimdiden hazırdır. O salonda yer almanız bu insanları çok daha fazla mutlu edecek, onlar için bir kez daha kıvanç kaynağı olacaksınız.

Sevgili Foçalılar ve ve Foça'daki konuklarımız! Birlikteliğimiz 6 AĞUSTOS'ta, FOÇA - BAĞARASI ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ ve KIVIRCIK ALİ sayesinde bir kez daha pekişecek ve katmerlenecektir.

Beklentilerimin boşa çıkmayacağına inanarak iyi günler diliyorum.
 
Focafoca.com - Tuncay ARSLAN - 02.08.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.