Fotoğraf sergisi sansüre uğradı

Fotoğraf sergisi sansüre uğradı

BELEDİYE 'MÜSTEHCEN' BULDU : Fotoğraf sergisi sansüre uğradı BOLU (Cumhuriyet) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim...

A+A-

Fotoğraf sergisi sansüre uğradı BELEDİYE 'MÜSTEHCEN' BULDU : Fotoğraf sergisi sansüre uğradı

BOLU (Cumhuriyet) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Tuğba Menteş , Bolu Belediyesi'ne ait Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde açtığı fotoğraf sergisinin 'müstehcen' bulunarak kapatıldığını öne sürdü. Sanat Merkezi Müdürü Siyami Palazoğlu ise elektrik tesisatından koku geldiğini sorun nedeniyle sergi salonunu kapattıklarını ileri sürdü. AKP'li Bolu Belediyesi'nden izin alarak eserlerini sergileyen Menteş, şunları söyledi: "Sergiyi açtığımız gün, elektrik tesisatı bahane edilerek kapatıldı. Diğer gün sanat merkezine gittiğimde fotoğraflarımın toplanmış olduğunu gördüm. Spot olmadığı için fotoğraflarımın sergilenemeyeceğini söylediler. Gündüz vakti spot ışığa gerek yok. Pencereleri açmalarını istedim. Kabul etmediler. Daha sonra fotoğraflarımın müstehcen bulunduğunu, daha güleryüzlü fotoğrafların olmasının uygun olacağını, sergilenen fotoğrafları gören çocukların olumsuz etklineceği söylendi."

Cumhuriyet - 15 Nisan 2008

Fotoğraf sergisine ‘müstehcen’ yasağı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü 4. sınıf öğrencisi Tuğba Menteş, Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde açtığı fotoğraf sergisinin ‘nü’ bulunarak kapatıldığını öne sürdü. Merkezin müdürü Siyami Palazoğlu ise elektrik tesisatındaki sorun nedeniyle sergi salonunu kapattıklarını söyledi.

Tuğba Menteş’in “intihar” konulu fotoğraf çalışması için üzerlerinde gecelik bulunan kız arkadaşları kanepede, yerde ve küvette poz verdi. Menteş fotoğraflarını sergilemek için AKP’li Bolu Belediyesi’nden de izin aldı. Eserlerin  Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde sergilenmesine izin verildi. Ancak 10-19 Nisan tarihleri arasında sergilenmesi beklenen 33 fotoğraflık sergi, sadece ilk gün açık kalabildi.

‘Sonra da açılmaz’

Menteş şöyle konuştu: “Fotoğraflarım toplanmıştı. Spot olmadığı için fotoğraflarımın sergilenemeyeceğini söylediler. Gündüz vakti spot ışığa gerek yok. Pencereleri açmalarını istedim. Bunu kabul etmediler. Daha sonra fotoğraflarımın müstehcen bulunduğu, daha güler yüzlü fotoğrafların olmasının uygun olacağı, çocukların olumsuz etkileneceği söylendi. Onarımından sonra serginin tekrar açılmasını teklif ettiğimde de kabul etmediler.”

Müdür Siyami Palazoğlu ise iddialarla ilgili olarak şunları söyledi: “Elektrik tesisatında arıza oluştu. Kablolardan koku geldi, yanma oldu. Onarım yapacak olan ekibi bekliyoruz. Onların vereceği rapor doğrultusunda sergi salonunu hizmete açacağız.”

MUTLU YUCA-KORAY YILMAZDEMİR Bolu DHA
MİLLİYET - 15 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.