Frankfurt'ta Cemevi sevinci

Frankfurt'ta Cemevi sevinci

Frankfurt'ta Cemevi sevinciFrankfurt Alevi Kültür Merkezi Cemevi'ni görkemli bir törenle açtı. Yeni binanın açılış...

A+A-

Frankfurt'ta Cemevi sevinciFrankfurt'ta Cemevi sevinci

Frankfurt Alevi Kültür Merkezi Cemevi'ni görkemli bir törenle açtı. Yeni binanın açılış kurdelesini Frankfurt Başkonsolosu Boğaç Güldere ile dede Kasım Erdoğan kesti.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'na (AABF) bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Frankfurt Alevi Kültür Merkezi kendi binasını görkemli bir törenle açtı. Cemevi'nin açılış kurdelesini dede Kasım Erdoğan ile Frankfurt Başkonsolosu Boğaç Güldere kesti. Güldere, "Frankfurt'a geldiğim günden beri en keyif aldığım, en mutlu olduğum işlerden biri oldu. Buradan yayılan güneş ve sıcaklık, çevredeki herkesi sarıyor" dedi.

Frankfurt'ta Cemevi sevinciBaşkandan mesaj

Açılış törenine, siyasi parti ile belediye temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Avukat Elif Pınar'ın okuduğu Hessen Başbakanı Roland Koch ile Frankfurt belediye Başkanı Petra Roth'un gönderdikleri iyi dilek mesajları ise alkış topladı. Alevi Kadınlar Birliği'nin Başkanı Mürvet Öztürk ise, "Hoşgörü, sevgi ve barışın egemen olduğu bir yaşam istiyoruz" dedi. Frankfurt Alevi Kültür Merkezi Başkanı Vahap Arslan ise misafirleri selamlayan konuşmasında "Alevilerin önem verdikleri bütün değerler, bütün dinlerin ortak değerleridir. Aleviler barışsever, hoşgörülü, uyuma önem veren insanlardır" dedi. Tadilatı beş yıl kadar süren Cemevi toplam 500 bin Euro'ya maloldu.


Isa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT
Hürriyet / Almanya
14.10.2007

Ayrıntılar için: http://www.akmf.de/

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.