FUAF 10. yılını kutladı

FUAF 10. yılını kutladı

FUAF 10. yılını kutladıFransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) 10. kuruluş yıl dönümünü Cumartesi günü Strasbourg’da...

A+A-

FUAF 10. yılını kutladıFUAF 10. yılını kutladı

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) 10. kuruluş yıl dönümünü Cumartesi günü Strasbourg’da Zenith salonunda gerçekleştirdiği görkemle bir etkinlikte kutladı. Fransa ve Almanya’dan binlerce insanın katıldığı ve “Aşk Ola!” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte, dünden bugün Anadolu’daki Aleviliğin tarihi anlatıldı.

Mehpare Çelik ve Francesca Solleville’nin sunuculuğunu yaptığı kutlamada, TRT  Halk Müziği Korosu Şefi Zafer Gündoğdu yönetiminde, Mesut Gülşen’in koreografisiyle  dansçılar ve semah ekipleri beş saat boyunca insanlığın ve Aleviliğin tarihini anlattılar. 40 kişilik bağlama, 40 kişilik semah, 40 kişilik koro ve 40 kişilik dans grubu büyük bir beğeni topladı.

Binlerce kişinin katıldığı etkinliğe, Arif Sağ, Belkıs Akkale, Mazlum Çimen, Dertli Divani, Güler Duman, Mikail Aslan’ın aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı Kürtçe, Zazaca, Fransızca, Arapça, Yunanca, Ermenice türküler söylediler.

Şenlikte bir konuşma yapan Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Durak Aslan, “Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Ermenisiyle, Süryanisiyle, Alevisiyle, Sünnisiyle Anadolu’da bütün inanç ve kültürlerin kardeşçe yaşadığı demokratik bir Türkiye özlüyoruz” dedi.

Kutlama ayrıca 2 Temmuz’da Sivas Katliamı’nın 15. yılında Madımak Öteli önünde büyük bir etkinliğin gerçekleştirileceği ifade edilerek, herkesin bu etkinliğe katılması için çağrı yapıldı. Kutlamaya Türkiye ve Avrupa’dan çok sayıda politikacı, kurum temsilcisi katıldı.Ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Başbakan François Fillon ve Kültür Bakanı Christine Albanel de etkinliğe mesaj gönderdi.

Strasbourg / 18 Haziran 2008 

İLGİLİ HABERLER :

  • FUAF 10. Yılını Kutluyor
  • Durak ARSLAN : Aşk ile, hepinize teşekkür ediyorum !
  • Yaşar SEYMAN : Avrupa'da Anadolu Esintisi
  • Durak ARSLAN : Şikayet
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.