FUAF dan Siyah Çelenk Eylemi

FUAF dan Siyah Çelenk Eylemi

FUAF’dan Siyah Çelenk Eylemi Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Alevilere hakarete karşı Strasbourg Alman Başkonsolosluğu'na siyah çelenk...

A+A-

FUAF dan Siyah Çelenk EylemiFUAF’dan Siyah Çelenk Eylemi
 
Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Alevilere hakarete karşı Strasbourg Alman Başkonsolosluğu'na siyah çelenk bıraktı.

Alsace bölgesinde bulunan Alevi Kültür Merkezlerinin ve çesitli demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de katılımı ile, 4 Ocak 2008 cuma günü, Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu, Strasbourg'da bulunan Alman Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bırakarak, bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

FUAF Genel Başkanı Durak Arslan’ın yaptığı konuşmada « Alevilere yapılan bu saldırıdan dolayı 2008’e Aleviler buruk girmişlerdir. ARD televizyonu söz konusu diziyi hazırlarken hiçbir Alevi kurumuna danışmayarak ve yapılan uyarıları dikkate almayarak diziyi yayınlamış Alevileri derinden üzmüştür. Bu durumdan sorumlu olan ARD televizyonu Alevilerden özür dilemelidir » dedi.

FUAF Genel Sekreteri Hasan Ünal ve Basın Yayın Komisyon sorumlusu Erdal Kılıckaya tarafından okunan basın bültenlerinin ardından, Alman Konsoloslarından Andreas Klassen’a FUAF’ın hazırladığı bir dosya sunuldu. Andreas Klassen « Tepkinizi anlıyoruz. Taleplerinizi en üst kurumlarımız değerlendiriyor. Ben de bana ilettiğiniz bu dosyaları gerekli yerlere ulaştıracağımdan kuşkunuz olmasın » diyerek FUAF yöneticilerinden dosyayı aldı.

Daha sonra Strasbourg, Selestat, Phalsbourg, Saverne, Sarrebourg, Haguenau, Moselle, Barleduc, Toul, Nancy, Vosges, Altkirch, Monbelliard, Mulhouse Alevi Kültür Merkezi Yöneticileri ve çeşitli demokratik kitle örgütü temsilcileri de ARD televizyonu’nu kınayan açıklamalarda bulundular. Ardından FUAF 2. Başkanı Veli Güneş ile birlikte siyah çelenk Strasbourg Alman Konsolosluğu önüne bırakan kitle olaysız bir şekilde dağıldı.

Erdal KILIÇKAYA
FUAF Basın-Yayın Burosu
http://www.alevi-fuaf.com/
05 Ocak 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.