Futbol ve Tarikat

Futbol ve Tarikat

Futbol ve Tarikat PERDE ARKASI / TUĞRUL YENİDOĞAN Hakan Şükür' ün Fenerbahçe derbisi öncesi Zaman gazetesinde yayımlanan röportajıyla...

A+A-

Futbol ve TarikatFutbol ve Tarikat

PERDE ARKASI / TUĞRUL YENİDOĞAN

Hakan Şükür' ün Fenerbahçe derbisi öncesi Zaman gazetesinde yayımlanan röportajıyla tekrardan gündeme taşınan "Türk futbolundaki Fethullahçı yapılanmalar" pazar gecesi Habertürk'te yayımlanan Basın Kulübü programında da masaya yatırıldı. Sarı - Kırmızılı camiayı en yakından bilen gazetecilerin başında gelen Fatih Altaylı' nın canlı yayında söyledikleri dudak uçuklatacak cinstendi:

"G. Saray'da çok ciddi bir Fethullah Gülen cemaati örgütlenmesi var. Hakan Şükür önderliğinde yürütülüyor. İlk İsmail ile başladı G. Saray'da. Hakan'la tavan yaptı bu süreç. Bireysel olarak olsa sorun yok. Ama ekip olarak altyapıdan gelen çocuklara 'Sen şu cemaate girersen seni A takıma alırız' şeklinde telkinler oluyorsa bu çok vahim. Mesela geçen yıl Ertuğrul Sağlam' ı G. Saray'a pazarlamaya kalkıştılar. Altyapıdan çocukları Florya'da imamlara götürüp görüştürdüklerini ben biliyorum. Bu işin bugün G. Saray'daki lideri Hakan Şükür'dür. Hakan'ı çok severim ama.. bu icraatları G. Saray için sorundur. Hakan Şükür başka yerlere oynuyor ve bunun için de G. Saray'ı kullanıyor."

Fatih Altaylı, Galatasaray kulübünde yöneticilik de yapmış bir gazeteci. Bu nedenle yaptığı açıklamalar ayrı bir önem kazanıyor. Ancak bu açıklamalar, beraberinde cevaplanması gereken yeni soruları getiriyor. Galatasaray kulübü içerisinde böylesine tehlikeli boyutlara varmış bir cemaat yapılanması mevcutsa, Altaylı'nın görev aldığı yönetim kurulu dahil, bugüne kadar görev yapan Galatasaray yönetim kurulları, bu yapılanmanın önüne geçmeyi hangi nedenle başaramıyor? Kulübün bazı kademelerinde "göz yumanlar" mı var? Yoksa bu cemaatin tepkisini çekme endişesi mi söz konusu? Altaylı, birkaç ay önce Aydınlık dergisine verdiği röportajda da benzer açıklamalarda bulunuyor, ancak Galatasaray camiası sessizliğini korumayı sürdürüyordu: "Hakan Şükür inanç dünyasını Galatasaray'a taşıdı. Dikkat edin Galatasaray'a gelen bü tün genç çocuklar bir yerden sonra tarikata girmek zorunda kaldılar. Emre Belözoğlu , sabah namaza giderken kaza yaptı ve birinin ölümüne sebep oldu. Ve Galatasaray'da Hakan Şükür'ün tarikatçılığı takımı etkilemeye başladı. Böyle bir olaya izin verilemez. Galatasaray bundan tam kurtuluyordu, Hakan gitmişti.. son kalan cemaat kalıntısı Hakan Ünsal' ı da ben yollamıştım.. dolayısıyla bir temizlik olmuştu. "

Sadece G.Saray'da değil, Beşiktaş'ta da ve birçok Anadolu kulübünde de benzer bir cemaat yapılanmasının adım adım oluşturulduğuna dair dedikodular kulağımıza kadar geliyor. Cemaate yakın olduğu için kadroda yer bulan futbolcular, işbaşına getirilen teknik direktörler, ayrıcalıklı transferler anlatılıyor... Anlatılanları dinledikçe, biz gazetecilerin bu konularda kalem oynatırken daha bir dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Haber yapacağız, yorum yazacağız derken, cemaatin amaçlarına katkı sağlamaktan söz ediyorum. Kulübüyle maç başı sözleşme yapmış ve ilk 18'e giremeyen genç bir futbolcunun bu haberleri okuduğunda kendisine nasıl bir yol çizeceğinden endişe duyuyorum. Antrenörüyle ters düşüp dışlanan bir futbolcunun, " Ersun Yanal' ın gönderilmesinin nedeni Hakan'ı dışlamasıdır" haberlerini okuduğunda, sırtını kimlere yaslayabileceğinden korkuyorum. Toplumda "Her makam ve mevkinin yolu bu cemaatten geçer" düşüncesinin yaygın bir biçimde kabul görmesinden çekiniyorum. Bir torba kömür karşılığı kullanacağı oyun rengini belirleyen insanların yaşadığı bir coğrafyada yaşıyor olmak, bu çekincelerimi haklı kılar sanırım.

E-posta:

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy38749 = 'tugrul' + '@';

addy38749 = addy38749 + 'medyaspor' + '.' + 'com';

var addy_text38749 = 'tugrul' + '@' + 'medyaspor' + '.' + 'com';

( '' );

38749 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

Cumhuriyet - 29 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.