Futbol'da Mezhep Ayrımcılığı Skandalı!

Futbol'da Mezhep Ayrımcılığı Skandalı!

Futbol'da Mezhep Ayrımcılığı Skandalı!HAKEMLERDEN "MEZHEP AYRIMCILIĞI YAPILIYOR" İDDİADIFutbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi...

A+A-

Futbol'da Mezhep Skandalı!Futbol'da Mezhep Ayrımcılığı Skandalı!

HAKEMLERDEN "MEZHEP AYRIMCILIĞI YAPILIYOR" İDDİADI

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Adnan Şeker bazı hakemlerin "mezhep ayrımcılığı" iddialarına tepki gösterdi.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Adnan Şeker, geçtiğimiz günlerde federasyona ve bazı yetkililere, görevlendirmede ''mezhep ayrımcılığı'' yapıldığı iddiasıyla mektup gönderen 12 hakemin bu girişimlerini toplu eylem yapmak olarak değerlendirerek, bunun hem kendilerine, hem Hatay'a hem de hakemliğe zarar verdiğini söyledi.

Şeker, Sağlık İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, kentte görev yapan futbol hakemleriyle yaptığı toplantıda, hakemliğin ticaret kapısı olmadığını, herkese eşit koşullarda görev dağıtımı yapıldığını, bunun sonucunda da son yıllarda Türk hakemliğinin iyi yerlerde olduğunu belirtti.

Hatay'dan aralarında klasman hakemlerinin de bulunduğu 12 kişinin, ''Alevi kökenli'' oldukları gerekçesiyle kendilerine görevlendirmede haksızlık yapıldığını iddia ederek, bazı yerlere şikayet mektupları göndermelerini eleştiren Şeker, bu nedenle kente gelerek araştırma yaptığını kaydetti.

Hakem görevlendirmelerinde titiz davrandıklarını, asla dini, ırkı, mezhebiyle ilgilenmediklerini belirten Şeker, şöyle devam etti:

''Türkiye'de alışılmamış bir olayla karşılaştık. Bunun medeniyetlerin beşiği, hoşgörü, barış ve mozaik kenti Hatay'da olmasına üzüldük. Alevi kökenli 12 futbol hakemi, federasyona, siyasi partilere, başbakan ile cumhurbaşkanına bile imzalı dilekçe göndererek, mezhep ayrımcılığı nedeniyle kendilerine eşit koşullarda görev verilmediğini iddia etmişler. Federasyona ve başka yetkililere mektup gönderen hakemler, toplu eylem yaptıkları gibi kendilerine, Hatay'a ve hakemliğe zarar vermişlerdir. Hakemin yönettiği maçlardan aldığı nota, çaldığı düdüğe, özel yaşamına göre değerlendirme yaparız. Mezhebinin ne olduğu bizi ilgilendirmez.''

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda dilekçe yazarak haksızlığa uğradıklarını öne süren 12 hakemle görüşen Şeker, daha sonra şunları söyledi:

''Dilekçeyi yazan hakemlerle bire bir görüştüm. Biraz heyecanlı davrandıklarını kabul ettiler. Dileğimiz bu gibi olayların bir daha yaşanmaması. Özellikle, bu hassas günlerde daha çok birbirimize sarılmamız gerekir.''

Toplantıya, İl Hakem Kurulu Başkanı Ali Kozan ile yönetim kurulu üyeleri ve 90 futbol hakemi katıldı.


HÜRRİYET - A.A - 12 Mart 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.