Ğadir Hum Bayramı tatil ilan edilsin

Ğadir Hum Bayramı tatil ilan edilsin

Ğadir Hum Bayramı tatil ilan edilsinANTAKYA (17.12.2007)- Arap Alevilerinin inancına göre özel bir gün olarak kabul edilen Ğadir Hum Bayramı'nın...

A+A-

Ğadir Hum Bayramı tatil ilan edilsinĞadir Hum Bayramı tatil ilan edilsin

ANTAKYA (17.12.2007)- Arap Alevilerinin inancına göre özel bir gün olarak kabul edilen Ğadir Hum Bayramı'nın resmi tatil ilan edilmesi talebiyle Hatay Valiliği'ne ve Samandağ Kaymakamlığı'na başvurular yapıldı.

Arap Alevi temsilcileri ve Hatay Demokrasi Platformu, Antakya Valiliği önünde basın açıklama yaparak, Arap Alevi halkı için özel bir gün olan Ğadir Hum Bayramı'nın resmi tatil ilan edilmesi için başvuruda bulundu. Aralarında ESP'nin de bulunduğu kurumlar adına açıklamayı Mehmet Güzel okudu.

Güzel, “İlimizde Alevi inanca sahip insanlarımız yoğun olarak bulunmaktadırlar. Ğadir Hum Bayramı da alevi halkımızın en büyük bayramıdır. Alevi inanca göre Ğadir Hum Bayramı’nda çalışmak günahtır. Ğadir Bayramı’nda ticari amaçlı iş yaşamı –yaşamsal zorunluluklar hariç- durmaktadır.” dedi.

Farklı inançlara sahip halkında saygı ve hoşgörü gereği olarak Ğadir Bayramı’nda çalışmadığını dile getiren Güzel, “Ğadir Bayramı’nda fiili olarak iş yaşamı tatil olmaktadır.” dedi. Resmi mesai saatlerinin devam etmesi nedeniyle halkın, emekçi memurların ve öğrencilerin sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Halkın, bayramını özgürce ve rahatça yaşayabilmesi gerektiğini dile getiren Güzel, Kurban Bayramı’ndan bir hafta sonrasına denk gelen ve bu yıl 26 Aralık'ta kutlanan Ğadir Bayramı’nın tatil ilan edilmesini istedi. Açıklamanın ardından dilekçeler Vali Yardımcısı'na iletildi.

Samandağ’da da Ğadir Hum Bayramı'nın tatil ilan edilmesi talebiyle toplanan 200 dilekçeyi Kaymakamlık'a teslim edildi. Şeyh Ahmet Şıh Yazıcı ve Akdeniz Kültür Dayanışma Derneği temsilcileri taleplerini kaymakamlığa ilettiler.

17.12.2007 - ATILIM

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.