Gar Katliamının olduğu yer '10 Ekim Barış Meydanı' olsun!

Gar Katliamının olduğu yer '10 Ekim Barış Meydanı' olsun!

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen 10 Ekim katliamının gerçekleştiği Ankara Tren Garı önündeki kavşağın adının “10 Ekim Barış Meydanı” olarak adlandırılması için TBMM başkanlığına bir kanun teklifi sundu.

A+A-

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen; 10 Ekim katliamının gerçekleştiği Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Hipodrom ve Cumhuriyet Caddelerinin kesiştiği Ankara Tren Garı önündeki kavşağın adının “10 Ekim Barış Meydanı” olarak adlandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkanlığına bir kanun teklifi sundu.

Özen kanun teklifinin gerekçesini şu şekilde açıkladı:

"10 Ekim 2015 Cumartesi günü ülkenin dört bir yanından Ankara’da buluşan binlerce kişinin, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin öncülüğünde “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” sloganıyla Emek, Barış ve Demokrasi mitingi için toplandığı sırada, mitingin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki ayrı patlama meydana gelmiştir. IŞİD tarafından gerçekleştirildiği belirtilen, fakat arkasındaki güçlere dair halen ciddi soru işaretleri bulunan bu intihar saldırılarında 103 can katledilmiş, yüzlercesi ise yaralanmıştır.
10 Ekim Ankara katliamında ölen ve yaralıların tüm çeşitliliği içinde barındıran kimlikleri; barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesini omuzlarında günlük yaşamlarında, sokakta, iş yerlerinde, evlerinde taşıyan insanlarımızın oluşturduğu büyük bir insanlık yelpazesini yansıtmaktadır.
Tarihimizin yaşadığı en büyük ve en kanlı katliamlardan biri olan bu saldırı, ülkenin tüm renklerini içinde bulunduran insanlık yelpazesine, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye inanan ve bu uğurda mücadele eden insanlara yönelik gerçekleştirilmiştir. Toplumsal barışı hedef alan bu kanlı katliamın unutulmaması için gerekli adımlar atılmalıdır. 
Katledilen tüm canların anısının “10 Ekim Barış Meydanı”nda yaşayabilmesi ve yaşanılan bu katliamın toplumsal hafızamızda yer alabilmesi için bu kanun teklifi hazırlanmıştır."

 

 

 

aa_picture_11c7eff683d5a476708fa4f21a72bd6b-004.jpg

10-ekim-katliam.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.