Gasilhanede eğitime müfettiş onay vermiş

Gasilhanede eğitime müfettiş onay vermiş

Gasilhanede eğitime müfettiş onay vermiş İstanbul Avcılar'da onarımı bitmeyen Necdet Semker İlköğretim Okulu'nun, 63 dördüncü...

A+A-

Gasilhanede eğitime müfettiş onay vermişGasilhanede eğitime müfettiş onay vermiş

İstanbul Avcılar'da onarımı bitmeyen Necdet Semker İlköğretim Okulu'nun, 63 dördüncü ve 15 anasınıf öğrencisinin, Zeyneb-i Kübra Camisi Kuran Kursu'nun mescit olarak kullandığı binanın alt katında ve gasilhanenin bulunduğu alanda eğitim görmesine müfettişlerin "olur" verdiği ortaya çıktı. Öğrenciler de okullar açıldıktan iki hafta sonra derneğin derslik haline dönüştürülen iki "odası" nda ders görmeye başladı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ise, söz konusu dersliklerin "eğitime sakıncalı olmadığı" raporuna dayanılarak kiralandığını açıkladı. Özer, "İki müfettiş burada inceleme yapmış ve 'eğitime sakıncalı olmadığı' şeklinde rapor düzenlemiş" dedi.

BİR DERSLİKTE 60 ÖĞRENCİ BİRDEN OKUYOR...

İnşatı bitirilemeyen Necdet Semker İlköğretim Okulu'nun 2500'ü aşkın öğrencisi Şerifebacı Lisesi'ne taşındı. Okulun sınırlı sayıdaki derslikleri ilköğretim öğrencilerine de ayrılınca, bir sırada yer yer 5 öğrenci birlikte oturmak zorunda kaldı.

DÜNYA BANKASI'NA RAPOR

Ata Özer, anasınıfının cenazelerin kaldırıldığı avlunun içinde yer aldığının ve 4. sınıf öğrencilerinin de aynı görüntülere tanıklık ettiklerinin hatırlatılması üzerine de, raporda gasilhane ile ilgili bilgi olmadığını ve gerekli incelemeyi başlattığını söyledi. İl Özel İdare yetkililerinin de, onarım çalışmalarını fonlayan Dünya Bankası yetkililerine inşaatları zamanında bitirmeyen firmaların cezalandırıldığı ve bir daha ihaleye alınmayacakları şeklinde rapor hazırladıkları öğrenildi. Bu arada mescit olarak kullanılan Zeyneb-i Kübra Camisi Kuran Kursu ve Yardımlaşma Derneği'nin binasının bu amaçla kullanmak için izinli olmadığı gerekçesi ile de soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Pervin KAPLAN / HABER MERKEZİ
SABAH - 7 Kasım 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.