Gazeteci dövenlere 4 ay hapis

Gazeteci dövenlere 4 ay hapis

Gazeteci dövenlere 4 ay hapis Halil Özen ve muhabir Kurtuluş Çelikparmak’ı döven iki kişinin hapis cezası para cezasına çevrildi....

A+A-

Gazeteci dövenlere 4 ay hapisGazeteci dövenlere 4 ay hapis

Halil Özen ve muhabir Kurtuluş Çelikparmak’ı döven iki kişinin hapis cezası para cezasına çevrildi.

Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin SSK yolsuzluğu, ilçede dağıttığı, bir erkeğin dört eş alabileceği gibi şer’i hükümleri öneren “Aile İlmihali” kitabı, “Cumhuriyet Çıkmazı Sokağı” gibi haberlerin kamuoyuna taşınması adliyelik oldu. Çağdaş Tuzla gazetesi sahibi ve yazıişleri müdürü Halil Özen’i ve muhabiri Kurtuluş Çelikparmak’ı darp eden AKP Belediye Meclis Üyesi Bilgehan Bayramoğlu ve Belediye Başkanı’nın özel kalem müdürü Mehmet Bingöl 4’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çağdaş Tuzla gazetesi, Tuzla Belediyesi tarafından, geçen yıl 4 ay “iskânsız binada çalıştığı gerekçesiyle” mühürlendi. Mühürlemenin hukuksuz olduğunu ileri süren Çağdaş Tuzla gazetesinin sahibi Halil Özen ve muhabir Kurtuluş Çelikparmak düşüncelerini dile getirmek üzere belediye meclisi toplantısına gittiler.

Gazeteci dövenlere 4 ay hapisBu noktadan sonra olaylar kontrolden çıktı. Çağdaş Tuzla gazetesinin sahibi Halil Özen ve muhabir Kurtuluş Çelikparmak, meclis binasında darp edildiler. Olay şöyle gelişti: Toplantı sırasında gazetenin mühürlenme sürecine karar veren encümende imzası bulunan ve belediye başkanının halasının oğlu olduğu öne sürülen AKP’li Belediye Meclis Üyesi Bilgehan Bayramoğlu ve Mehmet Bingöl, Özen ve Kurtuluş’a saldırdı. Toplantı sırasında Özen’i dışarıya çağırtan Bayramoğlu’nun, “Sen kendini bir şey mi zannediyorsun da hakkımızda bu haberleri yapıyorsun?” diyerek tehdit ettiği öne sürüldü. Kavgayı ayırmaya çalışan muhabir Kurtuluş Çelikparmak da Özel Kalem Müdürü Mehmet Bingöl tarafından darp edildi. Yaşananların ardından şikâyetçi olan ve dava açan Özen ve Çelikparmak’ın dün Tuzla Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davasının son duruşmasında, Bayramoğlu ve Çelikparmak’ın 4 ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Hapis cezası paraya çevrildi.

SİBEL BAHÇETEPE / Cumhuriyet - 10 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.