Gazeteci Necati Abayı tehdide 5 yıl hapis istemi

Gazeteci Necati Abayı tehdide 5 yıl hapis istemi

Gazeteci Necati Abay’ı tehdide 5 yıl hapis istemiGazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin bir yazısı nedeniyle gazeteci-yazar...

A+A-

Gazeteci Necati Abayı tehdide 5 yıl hapis istemiGazeteci Necati Abay’ı tehdide 5 yıl hapis istemi

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin bir yazısı nedeniyle gazeteci-yazar Necati Abay’ı tehdit ettiği öne sürülen sanığın, 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İSTANBUL - İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Mert Şahin katıldı. Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Pişirici, gazeteci Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi konusunda “Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü” sıfatıyla “Bir gazeteci daha katledildi” başlığını taşıyan basın açıklaması yaptığını bildirdi.

Pişirici, sanığın da Abay’a 19 Ocak 2007 tarihinde bir elektronik posta gönderdiğini belirterek, elektronik postada “Dink cinayetiyle milliyetçilerin bir alakası yoktur. Kamuoyuna milliyetçileri suçlayarak bilgi verdiğiniz müddetçe sizin de akıbetiniz aynı olacaktır” denildiğini kaydetti.

Yazının içeriğinin “ölümle tehdit” suçunu oluşturduğunu kaydeden savcı Pişirici, sanık Mert Şahin’in 2 ile 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Duruşma, sanığın savunmasını hazırlaması amacıyla ertelendi.

AA - NTV - 6 Şubat 2008

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.