Gazeteciler kapıda kalmıştı!

Gazeteciler kapıda kalmıştı!

'İftar' soruşturmasıKilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda iftar yaptıklarını belirten ve işlem yapmayan görevliler...

A+A-

'İftar' soruşturması

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda iftar yaptıklarını belirten ve işlem yapmayan görevliler hakkında soruşturma açıldı

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda iftar vakti nedeniyle BM görevlileri ve bir grup gazetecinin işleminin yapılmamasına ilişkin tartışma büyürken, Gaziantep Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü olayın yaşandığı akşam görev yapan 15 personelden savunmalarını istedi. Hakkında işlem başlatılan nöbetçi memur Oğuz Altınsoy'un uyarı cezası alabileceği belirtildi.

Gümrük Müsteşarlığı, aralarında Mehmet Altan, Oral Çalışlar, Ferai Tınç ve Mete Çubukçu'nun da bulunduğu 7 basın mensubu ile BM'den üç görevli ve iki şoförden oluşan 12 kişilik grubun Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'da yaşadığı "işlem krizinin" ardından harekete geçti.
Grubun işlemlerinin iftar vakti olması nedeniyle yapılmadığı ve tepki göstermeleri üzerine işlemlerin tamamlandığının ortaya çıkması üzerine sınır kapısında o akşam görevli olan tüm personelin savunması istendi.

Bazı gümrük görevlilerinin ilk ifadelerinde, tuvalet ihtiyacını gidermek için görev yerinden ayrıldıklarını savunduğu öğrenildi. Yetkililer, saha kayıtlarının da inceleneceğini, personelin savunmasının alınmasına ilişkin işlemlerin 7 gün içinde tamamlanacağını bildirdi.

Gümrük Müsteşarlığı yetkilileri, mevzuata göre hatalı bulunan personele uyarı cezası verilebileceğini aktardı. Yetkililer, 12 kişilik heyetin işlemlerinin kısa bir sürede tamamlandığını savunurken, şunları kaydetti:

'Boşboğazlık etmiş'

"Buradaki sorun işlemlerin yapılmaması değil. Davranışla ilgili bir problem var. İlgililer hakkında mutlaka gerekli işlem yapılacak. Sahadaki gümrük personeli yanlış telaffuzda bulunduklarını söylüyorlar.

Şu anda nöbetçi memur hakkında işlem başlatıldı. Sıkıntı bir arkadaşın gruptaki şoföre karşı yanlış tavrı ve yerinde olmayan arkadaş yerine şifreyi doğru girememesinden kaynaklandı. İnsanlar sınır kapılarına istediği saatte gelerek işlem yaptırır. Gümrükler 24 saat açıktır. Görevli arkadaşımız, 'Niye iftar saatinde geldiniz?' diyerek boşboğazlık etmiş."

GÜLÇİN ÜSTÜN Ankara

MİLLİYET - 06.10.2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.