Gazeteciler "Özgürlük" için yürüdü

Gazeteciler "Özgürlük" için yürüdü

Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun düzenlediği İstiklal Caddesi'ndeki yürüyüşe 5 bini aşkın gazeteci katıldıGazetecilere...

A+A-

Gazeteciler "Özgürlük" için yürüdü Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun düzenlediği İstiklal Caddesi'ndeki yürüyüşe 5 bini aşkın gazeteci katıldı

Gazetecilere Özgürlük Platformu öncülüğünde cezaevlerindeki gazetecilerin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşması için dün yaklaşık 5 bin gazeteci ile siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri yürüyüşte buluştu. Çok sayıda köşe yazarı ve medya yöneticisinin de yer aldığı yürüyüşte Ergenekon Soruşturması kapsamında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık’ın tutuklanması protesto edildi.

Galatasaray Meydanı’nda toplanan grup, İstiklal Caddesi’nden Taksim Meydanı’na bir yürüyüş gerçekleştirdi. Aralarında Sedat Ergin ve Uğur Dündar’ın da bulunduğu çok sayıda köşe yazarı ve gazetecinin de katıldığı yürüyüşte “Nedimime, Ahmetime dokunma”; “Bizi içeri değil siz kendinizi dışarı atacaksınız”; “Hizbullahçılar dışarı, gazeteciler içeri”; “Gerçeklerin temiz ise bu endişe niye” yazan pankartları dikkat çekti.

‘AHMET, NEDİM ÇIKACAK YİNE YAZACAK’

“Kalemim, kitabım onurumdur”, “Ahmet, Nedim çıkacak yine yazacak” şeklinde sloganlar atılırken bazı gazeteciler ise ağızlarına siyah bant taktı. Yürüyüşe katılan Uğur Dündar yaptığı açıklamada, “Biz Batı devletlerindekine benzer bir basın özgürlüğü talep ediyoruz hepsi bu” derken Taksim’de son bulan yürüşte grup adına basın açıklamasını Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi yaptı.

Cezaevlerinde halen 68 basın emekçisi olduğunu aktaran İpekçi, “Sadece 2009 yılından bugüne kadar 30 gazeteci cezaevlerinden tahliye edildi. Ancak haklarında davalar devam ediyor. Son dönemlerde, en az 98 gazeteci cezaevleri koşullarını görmüş durumdadır” dedi. CHP’den İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve birçok partili ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği yürüyüş sonrası grup dağıldı. 20 Mart’ta ise Ankara’da basın açıklaması düzenlenecek.

14 mart 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.