Gazeteciye Gülen tutuklaması

Gazeteciye Gülen tutuklaması

'YARGIYI ETKİLEME' İDDİASI Gazeteciye Gülen tutuklaması ADANA - Adıyaman'ın Gerger ilçesinde yayımlanan Gerger Fırat gazetesinin...

A+A-

Gazeteciye Gülen tutuklaması'YARGIYI ETKİLEME' İDDİASI

Gazeteciye Gülen tutuklaması

ADANA - Adıyaman'ın Gerger ilçesinde yayımlanan Gerger Fırat gazetesinin sahibi ve köşe yazarı Hacı Boğatekin , kaleme aldığı "Feto'nun tarikatçıları, Apo'nun yurtseverleri, Cumhuriyetin laik bekçileri" başlıklı yazısı nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, "Adil yargıyı etkilemeye teşebbbüs ettiği" gerekçesiyle tutuklandı.

İlk kez "Feto ve Apo" başlıklı yazısıyla gündeme gelen ve hakkında açılan 100'e yakın davayla tanınan Boğatekin, iş için gittiği İstanbul dönüşünde önceki gün uçaktan iner inmez gözaltına alınarak cumhuriyet savcılığına götürüldü. İlk sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle Gerger Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Boğatekin, 10 saat süren yargılama sonucu, TCY'nin 125/2-3 maddesi uyarınca "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı basın yoluyla alenen hakaret" , 288/1 maddesi uyarınca "Adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs" ve 267/1-2 maddesi uyarınca da "iftira" suçlamasıyla 8 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklandı. Kararı "keyfi" olarak değerlendiren Boğatekin'in avukatları tutuklama kararına itiraz edeceklerini bildirdi.

Tarikat güçlerinin devlet içindeki yapılanmasını, adliye koridorlarına kadar oluşan kadrolaşmayı sık sık gazetesinde gündeme getiren, makaleler yazan, bu nedenle daha önce birçok kez gözaltına alınan Boğatekin, "Feto ve Apo" yazısı üzerine açılan soruşturma nedeniyle ifadesini alan Savcı Sadullah Ovacıklı' nın "Sen nasıl Fethullah Gülen Hocaefendi hazretlerine Feto dersin. Bir dahaki sayında özür dileyeceksin, yoksa seni yakarım" diyerek azarladığını öne sürerek, Savcı Ovacıklı'yı Adalet Bakanlığı ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikâyet etmişti.

ÇETİN YİĞENOĞLU / Cumhuriyet - 15 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.