Gazi Cemevi: Bir anlık gaf değil

Gazi Cemevi: Bir anlık gaf değil

Gazi Cemevi: Bir anlık gaf değilİstanbul Gazi Cemevi yönetimi, Alevilere hakaret eden Mehmet Ali Erbil'i nefretle kınadıklarını belirtti.İSTANBUL-...

A+A-

Gazi Cemevi: Bir anlık gaf değilGazi Cemevi: Bir anlık gaf değil

İstanbul Gazi Cemevi yönetimi, Alevilere hakaret eden Mehmet Ali Erbil'i nefretle kınadıklarını belirtti.

İSTANBUL- İstanbul Gazi Cemevi yönetimi, Mehmet Ali Erbil'in Alevilere yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Açıklamada "Mehmet Ali Erbil’in programı sırasında sarf ettiği sözlerle kast ettiği anlam hepimizce malumdur. Alevi kızılbaş toplumuna mal edilmeye çalışılan alçakça yalan ve iftiranın bilinçaltından zuhur etmesidir. nefretle kınıyoruz" denildi.

Bu sözlerle sadece Aleviler değil, biraz aklı, mantığı, vicdanı olan her insanın yaralandığını belirten Cemevi şöyle devam etti:

"Toplumumuzun derin öfkesi ve tepkisi binlerce özür dilensede dinmeyecektir. Bu rezil ifadeleri milyonlarca kişinin karşısında pervasızca ifade etmek cahil cesareti de değildir, bir anlık gaf da değil."

SAVCILARA GÖREV DÜŞÜYOR

Bu tip olayların genellikle Star TV'de yaşandığına dikkat çeken Cemevi Yönetimi, şöyle devam etti: "Türkiye cumhuriyeti savcılarını göreve davet ediyoruz. Alevi açılımını ortaya atıp sonrada çekilen AKP hükümetini tüm Türkiyenin hükümeti olmaya çağırıyoruz. Din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılmasından başlayarak din dersi kitaplarında Aleviliği doğru anlatan konuların işlenmesini sağlamalıdır."

Etkin Haber Ajansı / 08 Ekim 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.