Gazi Cemevi'nde Topbaş Gerginliği

Gazi Cemevi'nde Topbaş Gerginliği

Gazi Cemevi'nde Topbaş Gerginliği CEM Vakfının bir yan kuruluşu olan Alevi Vakıflar Federasyonu'na bağlı Gazi Cemevi'nde Kadir Topbaş...

A+A-

Gazi Cemevi'nde Topbaş GerginliğiGazi Cemevi'nde Topbaş Gerginliği
 
CEM Vakfının bir yan kuruluşu olan Alevi Vakıflar Federasyonu'na bağlı Gazi Cemevi'nde Kadir Topbaş gerginliği yaşandı.

AKP'nin Feshane'de düzenlediği Muharrem İfarına katılan Gazi Cemevi Vakfı başkanı Hıdır ELMAS'ın Gazi Cemevinde düzenlenen Aşure gününe AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı davet etmesi Gazi Mahallesi halkını çileden çıkardı. Yaklaşık 80 kişilik grup “İşbirlikçi Hıdır Elmas istifa”, “İşbirlikçi Cemevi yönetimi istifa”, “Cemevi halkındır, halkın kalacak” sloganlarıyla yürüyüş düzenledi. Cemevi yönetiminin AKP ile ilişkilerinden büyük rahatsızlık duyan mahalle halkının tepkisi sokağa taştı.

Gazi Cemevinde düzenlenen Aşure gününe Cemevi yönetiminin özel davetlisi olarak gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş mahalle halkının ve Alevi gençliğinin tepkisi ile karşılaştı. 

Hatırlanacağı üzere 2 Temmuz Sivas Katliamının firari sanıklarından İhsan Çakmak'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım A.Ş'de gişe memuru olarak çalıştığı ortaya çıkmış ve alevi kamuoyundan Topbaş'a yönelik olarak "istifa et" çağrıları yükselmişti. Yine Darülaceze müessesesine Cemevi yapılması önerisine karşı çıkan Topbaş Alevi kamuoyunun tepkisi ile karşılaşmıştı.

Gazi Cemevi'nde Topbaş Gerginliği

Bütün bunlara rağmen Topbaş'ı defalarca Cemevine davet ederek, Cemevini AKP'nin siyasi şov alanına çeviren Cemevi yönetimi protestolardan nasibini aldı. Gazi Cemevinde Topbaş'a çiçek sunan Cemevi yönetimi geçen yıllarda Belediyenin Ramazan için hazırlattığı gıda yardımı paketlerini dağıtmak gibi garip bir işi de üstlenmişti.

Bugün saat 15:00'te Aşure gününe katılmak için Gazi Cemevine gelen ve yaklaşık olarak 1 saat Cemevinde kalan Topbaş, Cemevi çıkışında "kötü!" bir sürprizle karşılaştı. Cemevi çevresinde toplanan gençler sloganlarla Topbaş'a tepki gösterdi. Topbaş protestolar üzerine hızla cemevinden ayrıldı.

Fotoğraflar : Gazi Cemevinde geçen yılki Aşure gününde de Kadir Topbaş'a çiçek sunulmuştu.

KAYNAK : Alevihaber.com - 10 Ocak 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.