Gazi Davası tekrar görülsün

Gazi Davası tekrar görülsün

Gazi Davası tekrar görülsün 12 Mart 1995 Gazi Katliamı’nın 13. yıl dönümünde, katliamın unutulmasını engellemek ve yeniden...

A+A-

Gazi Davası tekrar görülsün Gazi Davası tekrar görülsün

12 Mart 1995 Gazi Katliamı’nın 13. yıl dönümünde, katliamın unutulmasını engellemek ve yeniden hatırlatmak için Gazi Mahallesi’nde bir dizi etkinlik düzenlenecek. Katliamının yıl dönümünde, Gazi Davası müdahil Avukatı Remzi Kazmaz, davanın yeniden görülmesi için Anayasa’nın 90. maddesi gereği AİHM’e başvurdu. Yapılan başvurunun ardında davanın tekrar açılması konusunda umut taşıdığını belirten Kazmaz, son dönemlerde Dink davasındaki devletin tutumunu gördükten sonra, Gazi Davası’nın tekrar açıldığı zaman ne kadar sıhhatli bir sonuca ulaşacağı konusunda kuşkuları olduğunu vurguladı.

Gazi Davası’nın Türkiye hukuk tarihinde karanlık bir leke olduğunu ve iz bıraktığını söyleyen Kazmaz, 23 kişinin katledildiği bu davadaki polis memuruna bir yıl sekiz ay gibi bir ceza verilerek hakkın, adaletin ve hukukun hiçe sayıldığını belirtti. “Anayasa’nın 90. maddesi gereğince bu dava derhal tekrar açılmalıdır” diyen Kaymaz, bu nedenle bu yılki etkinliklerin daha etkili olacağını ve taleplerinin davanın tekrar açılması olduğunu vurguladı.

Bu dava halkın vicdanında bitmedi” diyen Kazmaz, Gazi Davası’nın yeniden görülmesine ilişkin dilekçe verdiklerini fakat daha cumhuriyet savcısının bir karar vermediğini belirterek, kararın verilmesi için kamuoyu baskısı oluşturacaklarını dile getirdi.

Onun öncesinde 9 Mart günü kitle örgütlerinin katılımı ile birlikte aileler ve avukatlarının bir panel gerçekleştireceğini dile getiren Avukat Remzi Kazmaz, 9 Mart’ta cemevinde yapılacak panelde 12 Mart Gazi Katliamını ve davanın geldiği son aşama ‘Gereği Düşünüldü’ filminin gösterileceğini dile getirdi. Bu etkinliğe tüm duyarlı insanların katılması isteyen Kazmaz, Gazi Katliamı’nın bütün açıklığıyla ortaya çıkmasının bu yolla olacağını söyledi.

Kaymaz AİHM yapılan başvurunun ardından davanın tekrar açılması konusunda umut taşıdığını dile gegetirdi. Kazmaz, daha sonra son dönemlerde Dink davasındaki devletin tutumunu gördükten sonra, delillerin bu kadar açıkça karartıldığı bir ülkede, henüz daha delillerin ortaya çıkmadığı Gazi Davası’nın tekrar açıldığı zaman ne kadar sıhhatli bir sonuca ulaşacağı konusunda kuşkuları olduğunu vurguladı.

İstanbul/EVRENSEL - 27 Şubat 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.