Gazi Katliamının hedefi birlik ve dayanışma kültürüydü

Gazi Katliamının hedefi birlik ve dayanışma kültürüydü

Gazi Katliamının hedefi birlik ve dayanışma kültürüydü(FOTOĞRAFLI HABER) - Gazi Katliamının 16. Yılında, 10 Mart 2011 Perşembe günü...

A+A-

Gazi Katliamının hedefi birlik ve dayanışma kültürüydü
Gazi Katliamının hedefi birlik ve dayanışma kültürüydü

(FOTOĞRAFLI HABER) - Gazi Katliamının 16. Yılında, 10 Mart 2011 Perşembe günü saat 17:00’de Gazi Cemevi Konferans Salonunda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultangazi Şubesinin organizasyonuyla bir panel düzenlendi.

Panele Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa CAN, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Av. Fevzi GÜMÜŞ, Devrimci Alevi Komitesi’nden İskender GÖÇMEN, Gazi Davası avukatlarından Av. Behiç AŞÇI ve Gazi Şehit Ailelerini temsilen Metin SEL konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlik geçmişten günümüze Gazi Mahallesini ve Gazi Katliamının amacını konu alan Sinevizyon gösterimi ile başladı. Gösteriminin ardından panele geçildi. Panelin moderatörlüğünü Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultangazi Şube başkanı Göksel FİDAN yaptı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN >>>

Konuşmacılar Maraş, Çorum, Sivas, Gazi Katliamlarının, Kerbela’dan bugüne tüm katliamların ortak hedefinin ezilenleri baskı altında tutmak, halkları katlederek emperyalizmin varlığını sürdürmek olduğunu belirttiler. Gazi’de yaşatılan dayanışma kültürünün hedef alındığını, Katliamdan sonra mahallenin kumar, uyuşturucu ve fuhuş ile hızla yozlaştırılmaya çalışıldığını, Gazili kimliğinin hedef alındığını belirttiler. Örgütlenmenin, birlik olmanın önemine değindiler.

Panele Gazi Şehit Aileleri, Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Oktay KANDEMİR, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer ve Gaziosmanpaşa Şube yöneticileri, Gazi Cemevi Başkanı Veli GÜLSOY, Gazi Mahallesi Muhtarı Nevzat ALTUN, Sivas, Yozgat ve Tokat Yöre Dernekleri temsilcileri, Koçgiri Platformu temsilcileri, Gazi Spor Kulübü temsilcileri, ile CHP İlçe Yönetimi katılım gösterdiler.

Alevi Haber - 10 Mart 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.