Gazi Mahallesi Sivas için yürüdü

Gazi Mahallesi Sivas için yürüdü

Gazi Mahallesi Sivas için yürüdü  İSTANBUL (30.06.2008)- 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta yaşamını yitiren 35 kişiyi anmak için...

A+A-

Gazi Mahallesi Sivas için yürüdü  Gazi Mahallesi Sivas için yürüdü 

İSTANBUL (30.06.2008)- 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta yaşamını yitiren 35 kişiyi anmak için dün akşam Gazi Mahallesi'ndeyürüyüş düzenlendi.

Gazi Mahallesi Eski Karakol durağında toplanan 500'e yakın kişi, Sivas şehitlerinin resimlerini taşıyarak yürüdü. ESP, DHP, DTP, BDSP ve Alınteri gibi bir çok kurumun katıldığı eylemde, “Sivas, Çorum, Maraş, Gazi, 19 Aralık, Şemdinli... Katliamlar sürüyor. Hesabını soracağız” yazılı pankart açıldı. Yürüyüşte, "Sivas'ı unutma unutturma", “Katil devlet hesap verecek” sloganları atılırken, çevredeki insanlar alkışlayarak eylemi destekledi.

Yürüyüşün ardından düzenlenen etkinlikte, yerel müzik toplulukları sahne aldı. Sivas'ta hayatını kaybedenler anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte yapılan konuşmada, “2 Temmuz devlet tarafından örgütlenen dinci faşist bir saldırıdır. Bu saldırıların bir daha yaşanmaması için, Kürt, Türk, Alevi, Sünni bütün emekçiler faşizme karşı birleşmelidir.” denildi. Gecenin bitiminde Sivas katliamını anlatan bir belgesel gösterimi yapıldı.

ATILIM - 30 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.