Gazi olayları davası yeniden açılsın

Gazi olayları davası yeniden açılsın

ÖDAH: Gazi olayları davası yeniden açılsın     Özgür Demokratik Alevi Hareketi (ÖDAH) dönem sözcüsü...

A+A-

Gazi olayları davası yeniden açılsınÖDAH: Gazi olayları davası yeniden açılsın   
 
Özgür Demokratik Alevi Hareketi (ÖDAH) dönem sözcüsü Ergin Doğru, 12 Mart 1995 tarihinde 22 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan Gazi olaylarıyla ilgili davanın yeniden açılmasını istedi.

ÖDAH üyeleri, 12 Mart 1995 tarihinde Gazi Mahallesi’nde bir kahvehanenin taranması sonrası gerçekleştirilen protesto gösterilerine yapılan müdahaleler sonucu 22 kişinin yaşamını yitirmesi ile aynı anda Ümraniye’ye sıçrayan eylemlerde 5 kişinin yaşamını yitirmesinin yıldönümü nedeniyle önceki akşam bir basın açıklaması yaptı.

Gazi Mahallesi Cem Evi önünde yapılan açıklamada söz alan ÖDAH Dönem Sözcüsü Ergin Doğru, Türkiye’nin geleceğini ararken geçmişi ile yüzleşmek zorunda olduğunu söyledi. Gazi Mahallesi’nde ve ardından Ümraniye’de yaşananları ‘katliam’ olarak değerlendiren Doğru, “Katliamda sürdürülen hukuk süreci aradan geçen o kadar yıl içerisinde görüyoruz ki tam bir skandaldır. Yargılanan 22 güvenlik görevlisinden sadece 2 tanesine komik cezalar verildi” dedi. 

BİRGÜN - 11 Mart 2008

Gazi davası tekrar açılsın 

İSTANBUL(10.03.2008)- Özgür Demokratik Alevi Hareketi dün Gazi Cemevi önünde yaptığı basın açıklamasıyla, 12 Mart Gazi Ayaklanması'nın 13.yıl dönümünde adalet talebini yükseltme çağrısı yaptı.

Gazi Cemevi önünde toplanan Özgür Demokratik Alevi Hareketi üyeleri “Gazi ve Ümraniye katliamlarını unutmadık unutmayacağız” yazılı pankart açtı. ESP'lilerin de destek verdiği açıklamada, “Gazinin katili çete devleti”, “Dersim, Gazi, Koçgiri unutulmaz hiçbiri”, “Eme Gazi Ji Bir Nakin” sloganları atıldı.

Açıklamayı okuyan Ergin Doğru, “Türkiye geleceğini ararken, geçmişi ile yüzleşmek zorundadır. Gazi ve Ümraniye katliamları sonrasında yaşananlar yabancısı olmadığımız bir gerçekliktir. Dersim, Maraş ve Sivas katliamlarında olduğu gibi yine öldüğümüzle kaldık. Katliamcı güçleri açığa çıkarmak amacıyla yürütülen tüm mücadeleler devlet duvarına çarptı” dedi.

Katliamcılara ilişkin Ecevit'in özel arşivinde belgeler olduğunu belirten Doğru, “Bizler tüm karanlığa rağmen katliamcıları iyi tanıyoruz, Dersim, Maraş, Sivas'ta sahnede olanlardır. Katliamcılar bin operasyon gerçekleştirmekle övünenlerdir, Şemdinli'de, Ergenekon çetelerinde açığa çıkan tanıdık simalardır. Hrant'ı katleden, Kürt sorununu inkar ve imha anlayışı ile çözmek isteyen zihniyettir” şeklinde konuştu.

Son olarak, Gazi davasının tekrar açılması ve adil bir yargılama yapılmasını isteyen Doğru, Gazi mahallesinde ve Ümraniye'de alanlara çıkarak mücadeleyi yükseltme, şehitlere sahip çıkma çağrısı yaptı.

ATILIM - 10 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.