Gazi tetikçisinin yeni hedefi DTP'liler ve aileleri oldu

Gazi tetikçisinin yeni hedefi DTP'liler ve aileleri oldu

Gazi tetikçisinin yeni hedefi DTP'liler ve aileleri oldu     İstanbul Gazi Mahallesi'nde 12 yıl önce  meydana gelen...

A+A-

Gazi tetikçisinin yeni hedefi DTP'liler ve aileleri olduGazi tetikçisinin yeni hedefi DTP'liler ve aileleri oldu   
 
İstanbul Gazi Mahallesi'nde 12 yıl önce  meydana gelen olaylar sonrasında 4 kişiyi öldürmekten yargılanan polis Adem Albayrak, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Köyü'ndeki çatışmanın ardından yaptığı açıklamayla Meclis'teki DTP'lileri tehdit etti. Halen yaşamını sürdürdüğü Rize'de 26 Ekim'de Albayrak, "dün bizim dağlarda kurşun sıktığımız hainler bugün meclis çatısı altında dokunulmazlık zırhına bürünmüşler. Görev verilse de verilmese de bu ülkeye ihanet edenleri Türk Milleti'nin önünde diz çöktürecek güce sahibiz" dedi.

3 YIL CEZA ALMIŞTI

22 kişinin öldürüldüğü Gazi olayları sırasında görevli olduğu ve dört kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle Trabzon'daki davada uzun süre yargılanan Adem Albayrak, 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kısa bir süre tutuklu kalmasının ardından tutuksuz yargılanmaya başladığı dönemde Rize Emniyet Müdürlüğü'nde tekrar göreve başlayan Albayrak zaman zaman yaptığı açıklama ve davranışlarıyla gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Rize'de karıştığı bir olaydan dolayı yargılandığı mahkeme çıkışında gazetecilerin soruları yanıtlayan eski polis, 'bugüne kadar yaptıklarından hiç pişmanlık duymadığını' belirtirken, sınırötesi operasyonlara ve terör konularına ilişkin "son zamanlarda terörü ve teröristi sadece televizyonda gören bazı kişiler uzman diye çıkıp konuşuyor. Gerçek terör uzmanlarına ise sistemli şekilde terörle mücadeleden el çektirildi" dedi.

21 Ekim'de Hakkâri Dağlıca'da çıkan çatışma sonrası PKK tarafından esir alınan sekiz askere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Adem Albayrak, "görev verilse de verilmese de bu ülkeye ihanet edenleri Türk milletinin önünde diz çöktürecek güce sahibiz. 8 askerimizi kaçıranlar çok rahat bir şekilde açıklamalar yapıyorlar" dedi.

Bağımsız adaylar olarak 22 Temmuz seçimlerine katılan ve Mecliste bulunmaya hak kazanan DTP'lileri tehdit etmekten çekinmeyen Albayrak, "unutmasınlar onların aileleri de Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyor. Bu kadar rahat olmasınlar. Dün bizim dağlarda kurşun sıktığımız hainler bugün meclis çatısı altında dokunulmazlık zırhına bürünmüşler. Vatan için mücadele etmiş terörle mücadele kahramanları ise kendi güvenliklerini bile sağlamaktan aciz bırakılıyor. Vatanı için mücadele etmiş kişiler güvenlik sıkıntısı çekiyorsa, vatana ihanet edenler de güven içinde olmayacak" sözlerini kullandı.

'SAVCILAR GÖREVİNİ YAPSIN'

Birilerinin bu tip açıklamalarla kendilerini gündemleştirmeye çalıştığını düşündüklerini belirten DTP Eşbaşkan Vekili Selma Irmak, "hukuk aslında bu tür durumlar için gereklidir. Bu sözleri kullanan kişinin söyledikleri savcılar tarafından ihbar kabul edilmeli. Bir siyasi partiyi bu tarzda tehdit edenlere karşı gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu anlamda savcıları görevlerini yapmaya davet ediyoruz" dedi.

AYŞEGÜL SAVAŞTA
03/11/2007 - BİRGÜN

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.