Gazi ve Alibeyköy'de anma

Gazi ve Alibeyköy'de anma

Gazi ve Alibeyköy'de anmaCemevlerinde etkinlikler düzenlenirken DİSK ve 78’liler mesaj yayımladı.İstanbul Haber Servisi - Sivas Madımak...

A+A-

Gazi ve Alibeyköy'de anmaGazi ve Alibeyköy'de anma

Cemevlerinde etkinlikler düzenlenirken DİSK ve 78’liler mesaj yayımladı.

İstanbul Haber Servisi - Sivas Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993’te gericiler tarafından yakılarak katledilen 35 aydın önceki gün Gazi Mahallesi ve Alibeyköy Cemevi’nde düzen iki ayrı etkinlikle anıldı.

Sivas’ta yaşamını yitiren 35 aydın için ilk etkinlik önceki gün akşam saatlerinde Gazi Mahallesi’nde düzenlendi. Eski karakol binası önünde toplanan, aralarında Mücadele Birliği, ESP, DHP, Alınteri, TKP ve DTP’ninde bulunduğu demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisi yüzlerce kişi “Sivas, Çorum, Maraş, Gazi, 19 Aralık, Şemdinli, katliamlar sürüyor. Hesabını soracağız” pankartı açarak Gazi Mahallesi Cemevi’ne dek yürüdüler.

Burada grup adına yapılan konuşmada “Aziz Nesin’i Sivas’tan kovmak bahanesiyle toplanan dinci faşistlerin asıl amacı, Pir Sultan’ı bir kez daha Sivas’ta asmaktı. Sivasları bir daha yaşamamak için tüm yurttaşlar bir arada faşizme karşı ortak mücadele etmeli” denildi.

Pir Sultan Abdal Derneği Alibeyköy Cemevi’nde düzenlenen etkinlikte de Sivas’ta yakılan 35 aydın anıldı. Yarın saat 10.00’da Kartal Meydanı’nda “Madımak müze olsun” imza kampanyası düzenlenecek. Sanatçı Sadık Gürbüz de Dikili’de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nce düzenlenecek etkinlikte konser verecek.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün yaptığı yazılı açıklamada “Gericiliğe ve ırkçılığa karşı Madımak müze yapılmalıdır” dedi.

78’liler Girişimi’nin açıklamasında da “Savaşa karşı barıştan, bölünmeye karşı birlikten, hak ihlallerine, adaletsizliklere ve darbeye karşı gerçek bir demokrasiden yana olup olmadığımızın ölçüsü, Madımak’ta katliam yapan güçleri ve zihniyeti açıkça mahkûm etmekten, Madımak katliamını toplumsal yas ilan etmekten geçiyor” denildi.

CUMHURİYET - 1 Temmuz 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.