Gaziantepli Alevilerin Acı Günü

Gaziantepli Alevilerin Acı Günü

Gaziantepli Alevilerin Acı Günü  Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi Kurucu Başkanı ve İller Bankası eski Gaziantep Bölge...

A+A-

Gaziantepli Alevilerin Acı Günü Gaziantepli Alevilerin Acı Günü
 
Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi Kurucu Başkanı ve İller Bankası eski Gaziantep Bölge Müdürü Zekeriya Gökpınar, dinlenmek için gittiği Nevşehir Kozaklı Kaplıcaları’nda Hakk’a yürüdü. Gökpınar’ın cenazesi Gaziantep’te toprağa verildi.

Gaziantepli aleviler, Zekeriya Gökpınar’ı kaybetmenin acısını yaşıyor. Yaklaşık 16 yıl boyunca başkanlığını yürüttüğü şimdiki adı Alevi Kültür Derneği olan Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Tanıtma Derneği’nin kurucu başkanı olan 79 yaşındaki Zekeriya Gökpınar, dinlenmek için gittiği Nevşehir Kozaklı Kaplıcaları’nda yaşama veda etti. Uzun yıllar İller Bankası’nın çeşitli kademelerinde üst düzey yönetici olarak görev yapan, İller Bankası Gaziantep Bölge Müdürlüğü görevinde de bulunan Zekeriya Gökpınar’ın cenazesi Gaziantep’e getirildi ve cem evinde düzenlenen törende Türkiye'nin dört bir tarafından gelen sevenleri tarafından deyiş ve semahlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Gökpınar’ın cenazesi Gaziantep Asri Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

KAYNAK : Gaziantephaberler.com - 01 Aralık 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.