Gaziantep'te 2. Alevi Derneği Açıldı

Gaziantep'te 2. Alevi Derneği Açıldı

Gaziantep'te 2. Alevi Derneği Açıldı Gaziantep'te Hacı Bektaş-ı Veli Derneği'nden sonra ikinci bir Alevi derneği faaliyete geçti....

A+A-

Gaziantep'te 2. Alevi Derneği AçıldıGaziantep'te 2. Alevi Derneği Açıldı
 
Gaziantep'te Hacı Bektaş-ı Veli Derneği'nden sonra ikinci bir Alevi derneği faaliyete geçti. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin Gaziantep Şubesi Şubat ayından itibaren faaliyete geçti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziantep Şube Başkanı Yusuf Turunç, derneğe sadece Alevi değil Sünni vatandaşları da davet ettiklerini söyledi. Gençlerin sıkıntılarına çözüm üretmeyi amaçlayan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin başkanlığını İletişim Uzmanı Yusuf Turunç yapıyor. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin yaşlısıyla genciyle tüm alevilere kucak açtığını ifade eden Başkan Turunç ayrıca, “Derneğe sadece Alevi değil Sünni vatandaşlarımız da davet ediyoruz” diyerek bir nevi açılım yaptı.

Tüm Gazianteplilere ulaşmak amacıyla derneğin açıldığını söyleyen Turunç, daha çok gençlere yönelik projeler üreterek, gençlerin sorunlarına çözüm olmayı amaçladıklarını kaydetti. Dernek olarak Sivil Toplum Örgütü olarak faaliyet göstereceklerin bildiren Turunç, hiçbir partinin siyasi uzantısı olmadıklarını ve derneğin siyasetle alakası olmadığına dikkat çekti. Derneğin din üstü bir anlayışta olacağını belirten Turunç, “Kültürel ve sosyal sorumlulukların dışında gönüllülük esası ile faaliyet göstereceğiz. Dernek olarak herkese kapımız açık. Din, dil ve ırk ayrımı kesinlikle gözetmiyoruz. Bu kent için çalışacağız. Pir Sultan Abdal'ın düşüncelerini savunacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Yusuf Turunç, "Alevi Kültür Dernekleri başta olmak üzere tüm alevi kurumlarıyla müsahipçe, dostça ilişkiler kuracağız, işbirliği yapacağız, daima dayanışma içinde olacağız" dedi. 
 
KAYNAK : Gaziantephaberler.com - Alevi Haber - 26 Şubat 2010

İLGİLİ HABERLER :

PSAKD'nin 62. şubesi Antep'te açıldı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.