Gazi'de Ergenekon izi!

Gazi'de Ergenekon izi!

Gazi'de Ergenekon izi! Gazi Katliamı’nın ‘Bin operasyon’dan biri olduğu ve özel timcilerin de rol aldığı yavaş yavaş belirginleşiyorErgenekon’un...

A+A-

Gazi'de Ergenekon izi! Gazi'de Ergenekon izi!

Gazi Katliamı’nın ‘Bin operasyon’dan biri olduğu ve özel timcilerin de rol aldığı yavaş yavaş belirginleşiyor

Ergenekon’un son iki dalgasında özel timcilerin de gözaltına alınması, özel timcilerin görüntülendiği Gazi katliamını yeniden akıllara getirdi

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Özel Harekat Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin’in kadrosu olarak bilinen özel timcilerin, 22 kişinin ölümüyle sonuçlanan Gazi katliamında rol almışlardı. Ergenekon’un 11. dalgasında bazı özel timcilerin de gözaltına alınmasının ardından, “Özel timcilerin görev aldıkları, Gazi katliamının da üstüne gidilecek mi?” sorusu gündeme geldi.

Şahin’in özel timcileri Gazi’deydi

Kumarhaneler kralı Ömer Lütfü Topal’ı öldürmekten tutuklanan Ercan Ersoy ve Ayhan Çarkın isimli özel timcilerin Gazi olaylarında rol aldıkları fotoğraflarla saptanmıştı. Emek Gazetesi’nin 16 Ocak 1997 tarihli sayısında, “İşte Gazi provokatörü özel timciler” başlığıyla manşete taşınan haberde özel timci Ayhan Çarkın ve Ercan Ersoy’u Gazi’de ellerinde silahla gösteren bir fotoğraf yayımlanmıştı. Özel timci Ercan Ersoy HBB televizyonunda Ayhan Çarkın’la birlikte Gazi Mahallesi’nde olduklarını itiraf etmişti.

Susurluk hükümlüsü Ayhan Çarkın, kısa bir süre önce yaptığı bir açıklamada ise, “1000 kişiyi öldürdüm” ifadelerini kullanmıştı. Çarkın’ın bu sözü, Mehmet Ağar’ın “Bin operasyon yaptık” sözünü akıllara getirmişti.

Türkiye AİHM’de mahkum olmuştu

Ergenekon’un, çok sayıda özel timcinin gözaltına alındığı ve bu yönüyle “İbrahim Şahin dalgası” olarak da anılan 11. dalgasıyla birlikte, gözler yeniden Gazi Katliamı’na çevrildi. Türk yargısında bir sonuç alınamadığı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşınan Gazi olayları nedeniyle AİHM, Türkiye’yi suçlu bulmuş ve tazminat ödemeye mahkum etmişti. Susurluk sürecinin aydınlatamadığı Gazi’nin arkasındaki ilişkilerin Ergenekon süreciyle aydınlatılıp aydınlatılamayacağı ise, yanıt bekleyen önemli sorularından biri.

İstanbul/EVRENSEL - 23 Ocak 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.